Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Klaus Iohannis a propus un pact politic partidelor. Se răstoarnă guvernul Dăncilă?

ro

06 Jun, 2019 07:53 2045 Marime text

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, la Cotroceni, că le va propune partidele politice parlamentare să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Acest acord ar urma să prevadă transpunerea în legislație a interdicției amnistiei și grațierii și a interdicției de adoptare a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională. Totodată, legile justiției și Codurile penale vor fi revizuite numai în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Politicienii care vor semna pactul politic se angajează să modifice Constituția și să transpună în lege cele două întrebări ale referendumului pe justiție, dar să și revină asupra modificărilor controversate din codurile penale și din legile justiției.

Anunțul privind semnarea unui pact între toate partidele politice a stârnit comentarii din partea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spune că preşedintele "își dorește de fapt susținerea tuturor formațiunilor pentru un nou mandat".

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, i-a propus preşedintelui formarea unui grup de lucru, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru ca rezultatele referendumului să fie puse în aplicare cât mai repede.

Rezultatele de la referendumul pentru justiție din 26 mai, la care au participat peste 41% dintre românii cu drept de vot au fost în proporţie de 80% "DA", la ambele întrebări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii