Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:58 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tu trăiești sau supraviețuiești? E alegerea ta!

ro

02 Oct, 2021 00:00 2342 Marime text
  • Care e diferența dintre a trăi și a supraviețui? Ai zile în care te simți fericit deși nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun, dar și zile în care ai vrea să fugi departe și să te ascunzi sub o piatră? Învață să trăiești, nu să supraviețuiești.
Sunt momente în viață în care ai da totul doar să nu mai simți durerea, să nu-ți mai simți sufletul chinuit de teamă, frică, pierdere, neputință, jurăminte pe care le-ai încălcat, regrete și greutatea de a trăi unele zile.

Ne trezim cu gândul să adormim la loc cât mai repede, fugim de probleme înnecându-ne amarul în vicii care știm că ne pot pune capăt zilelor mai devreme, însă fie suntem indiferenți la sufletul nostru, fie suntem mult prea plini de mânie încât nu am sesiza diferența dintre viață și moarte.

Mă uit în jurul meu și observ cu stupoare că VIAȚA nu e ceea ce ar trebui să fie. Pardon, oamenii uită să-și trăiască această experiență pe Pământ și se pierd în detalii precum case, mașini luxoase, vacanțe scumpe, parteneri scoși din reviste. În goana lor de a bifa cele menționate anterior își neglijează sufletul, neputând să mai observe, într-o bună dimineață, cum razele soarelui strălucesc pe asfalt și îi ating pielea, cum picăturile de ploaie nu sunt doar niște lacrimi ce se scurg din nori.

Exerciții prin care poți trezi în tine dorința de a trăi:

- Focusează-te pe lucrurile cu adevărat importante: fii recunoscător pentru sănătatea ta, pentru abilitățile tale. Pune-ți în funcțiune toate simțurile, dar u superficial. Observă cu atenție razele soarelei, uită-te la un fir de iarbă, treci dincolo de ce observi inconștient. Bucură-te de lumină și culori.
 
- Fii conștient că exiști: Învață să fii conștient de corpul tău fizic. Respiră conștientizând fieca mișcare a corpului, fluxul de aer care îți pătrunde în plămâni, dar și fluxul pe care îl expiri.
 
- Fă o faptă bună: Sufletul tău se hrănește cu fapte bune, așa cum organismul tău are nevoie de o alimentație corectă pentru a fi sănătos. Fapte bune înseamnă tot ceea ce pe tine te face să te simți bine și aduce un plus de valoare societății. Nu e nevoie de bani pentru asta, ci doar de voință. Oferă un zâmbet, un compliment sau un ajutor, dacă poți, atunci când ți se cere. 
 
Învață să îți trăiești viața dacă vrei să fii fericit!
 

Citește și:

Editorial: Talentele și „talanții”. Despre misiunea personală
 
Editorial: Exercițiu de imaginație. Viața ideală. Care este cea mai mare dorință a ta?


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii