Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial S-a cerut și anularea noului Regulament al parcărilor – „în sfârșit!“

ro

25 Sep, 2021 00:00 4113 Marime text


 
Noul Regulament al parcărilor publice din Constanța a fost atacat oficial la instanța de judecată, la începutul acestei săptămâni.
 
Acest deznodământ nu a fost în mod necesar previzibil, dar sigur a fost așteptat de mulți dintre constănțeni.
 
„În sfârșit, cineva a cerut și anularea noului Regulament!“, este reacția cel mai des întâlnită în mediul virtual la aflarea veștii începerii procesului.
 
Dincolo de soluția pe care o va pronunța instanța în acest proces, care oricum poate fi atacată la instanța superioară, pot spune că nu m-a surprins deloc să văd această reacție de ușurare în rândul constănțenilor.
 
Încă de la adoptarea sa, noul regulament era menit, atât prin prisma sistemului de taxare cu SMS (atât de hulit în administrația precedentă), cât și prin prisma anunțatelor licitații pentru locurile de parcare (la care s-a renunțat ulterior), dar și a modalităților de plată să primească „bile negre“ din partea constănțenilor.
 
Ironia este că, după anularea de către instanță a două regulamente de parcare pe motivul plății prin SMS, noul regulament (perfectibil, de altfel) vine cu aceeași meteahnă ce a dus la înlăturarea precedentelor.
 
Parcometrele anunțate la momentul votării regulamentului au întârziat să apară și au lipsit cu desăvârșire pe tot parcursul sezonului estival.
 
În schimb, au apărut panouri de taxare a parcării chiar și în zonele care, înainte, erau libere (faleza Cazinoului din Constanța, de pildă).
 
În continuare, la data de 16 septembrie a început operațiunea de scoatere a panourilor de parcare din stațiunea Mamaia care, odată cu încetarea sezonului estival, a ieșit din Zona 0, fără ca acest lucru să fie anunțat, iar acest lucru a contribuit la starea de dezinformare a oamenilor în legătură cu parcările.
 
Și tot această ieșire a stațiunii din Zona 0 și transformarea sa în parcare liberă pe tot parcursul extrasezonului duce acum la o stare de frustrare în rândul locuitorilor din oraș, care privesc ca pe o discriminare faptul că ei trebuie să plătească parcarea tot anul, în timp ce constănțenii care locuiesc în Mamaia plătesc doar trei luni pe an.
 
În întreg acest context, mărturisesc că aștept cu interes decizia instanței în legătură cu eventuala anulare a noului regulament.
 
Citește și:
Atenție, șoferi!
Nu se mai plătește parcarea în Mamaia! Până când este valabilă măsura (galerie foto și document)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii