Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șoferi! Nu se mai plătește parcarea în Mamaia! Până când este valabilă măsura (galerie foto și document)

ro

24 Sep, 2021 00:00 10010 Marime text

 
  • Stațiunea Mamaia reprezintă Zona 0 doar în perioada 1 mai – 15 septembrie.
  • În extrasezon (16 septembrie – 30 aprilie), parcările din Mamaia nu se mai încadrează în Zona 0 și de aceea au fost scoase panourile cu modalitatea de plată a parcării și tariful perceput.
  • „Regulamentul este clar, acolo unde nu există panou, nu se plătește parcarea“, au explicat pentru ZIUA de Constanța reprezentanții Primăriei Constanța.
  • În Galeria foto puteți vedea mai multe imagini cu parcările publice din Mamaia unde s-au scos panourile, măsura fiind valabilă pentru întreaga stațiune.
  • În Secțiunea Document, puteți consulta integral Regulamentul parcărilor publice din Constanța, aflat în vigoare la momentul de față.
Anunț important pentru toți conducătorii auto ale căror drumuri duc spre stațiunea Mamaia, din Constanța! Panourile cu plata parcărilor publice au dispărut din stațiune, iar parcarea este liberă!
 
În Galeria foto puteți vedea mai multe imagini cu parcările publice din Mamaia unde s-au scos panourile, măsura fiind valabilă pentru întreaga stațiune.
 
Explicația se află în Regulamentul parcărilor publice din municipiul Constanța, adoptat prin HCL Constanța nr. 123 în data de 23 aprilie 2021.
 
Nu se vor monta alte panouri
 
Potrivit documentului citat, care poate fi citit integral în Secțiunea Document, stațiunea Mamaia reprezintă Zona 0 doar în perioada 1 mai – 15 septembrie.
 
Astfel, în extrasezon (16 septembrie – 30 aprilie), parcările din Mamaia nu se mai încadrează în Zona 0 și de aceea au fost scoase panourile cu modalitatea de plată a parcării și tariful perceput.
 
Reprezentanții Primăriei Constanța au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că în extrasezon nu se plătește parcarea în stațiune, urmând ca aceasta să fie reintrodusă la începutul sezonului viitor.
 
De asemenea, potrivit surselor citate, nu se vor monta alte panouri, cu încadrarea stațiunii într-o altă zonă de parcare (1, 2 etc.), iar parcarea este liberă.
 
„Regulamentul este clar, acolo unde nu există panou, nu se plătește parcarea“, au mai explicat sursele citate.
 
Așa cum am precizat, măsura este valabilă până la data de 30 aprilie 2022, urmând ca la data de 1 mai 2022 stațiunea să fie reintrodusă în Zona 0.
 
Potrivit Regulamentului parcărilor publice, tariful orar în Zona 0 este următorul: primele 30 de minute gratuite, după primele 30 de minute, tariful este de 4 lei/oră – TVA inclus.
 
Regulamentul, contestat în instanță
 
Ca o paranteză, amintim că noul Regulament al parcărilor publice din Constanța a fost atacat în instanță, în cel puțin două dosare.
 
Astfel, în primul dintre dosare (6849/118/2021), s-a solicitat anularea parțială a regulamentului, strict în ce privește obligativitatea ca sancțiunea contravențională să fie aplicată utilizatorului autovehiculului.
 
În cel de-al doilea dosar (7099/118/2021), Organizația Patronală Mamaia Constanța a solicitat anularea întregului regulament.
 
În ambele cauze, Tribunalul Constanța urmează să stabilească data primelor înfățișări.
 
Până la alte modificări, în prezent, Regulamentul parcărilor publice din Constanța este în vigoare, iar parcarea din Mamaia nu se plătește în extrasezon.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Foto: ZIUA de Constanța - Nicușor BUȘURICĂ
 
Citește și:
Scurt pe doi
Iată de ce este contestat în instanță noul Regulament al parcărilor din Constanța!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii