Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Rafturi goale la supermarket. Provizii sau marketing ascuns?

ro

29 Feb, 2020 00:00 3928 Marime text

Românii au golit pur și simplu rafturile magazinelor, în urma amenințării coronavirusului asupra țării noastre. Trei cazuri au fost confirmate în România. Este vorba despre trei persoane din județele Timiș, Gorj și Mureș. În momentul de față nu poate fi declarată epidemie. Însă, românul, prevăzător, și-a făcut deja provizii pentru o eventuală isterie generală.


Supermarketurile au avut doar de câștigat. Sunt teorii conform cărora acestea ar ține rafturile goale pentru a crea o oarecare panică pentru a-i face pe oameni să cumpere ce le cade în mână. Afectate de acest delir sunt în special persoanele de vârsta a treia, împinse de titlurile exagerate de pe canalele media.


La nivel național, în acest moment, 182 persoane se află în carantină, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.
Prefectul județului Constanța a precizat vineri că la nivelul județului Constanța se află cinci persoane în carantină și 137 de persoane în izolare.


Cea mai bună prevenție rămâne în continuare o bună igienă: spălarea riguroasă a mâinilor și a feței cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în caz de tuse și strănut sau dezinfectarea obiectelor și suprafețelor frecvent utilizate. Totodată, sunt de evitat spațiile publice și aglomerate, mai ales dacă prezentăm simptome de răceală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii