Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Jocul de uzură al „supermenilor” care vor la Primărie - o manipulare grosolană!

ro

13 Jan, 2020 00:00 2468 Marime text

De dragul puterii absolute, principalii actori politici sunt foarte aproape să creeze un precedent extrem de periculos prin dizolvarea unei instituţii alese prin vot, Parlamentul, din dorinţa Guvernului şi a preşedintelui reales.
Cu toate că sunt o votantă de dreapta, în opinia mea, acest scenariu reprezintă o reţetă simplă spre instabilitate. Probabil că o vor face, au pâinea şi cuţitul în mână şi par de neoprit. Iar dacă tot vor alegeri anticipate, ele ar trebui să genereze nu doar schimbarea unui sistem electoral, ci şi o clasă politică responsabilă.


Însă, mai aproape de „cămaşă” pentru noi, alegătorii de rând, sunt localele. Alegerile în cadrul cărora ne alegem primarul, preşedintele de Consiliu Judetean, consilierii locali şi judeţeni. Lăsând în urmă informaţiile cu care suntem deja intoxicaţi de săptămâni bune, în legătură cu un potenţial candidat sau altul, fac o paranteză - apropo, s-a umplut oraşul de supermeni - 2020 trebuie să fie un an al responsabilităţii şi pentru partide, şi pentru electorat.

„Superputerile” sunt apanajul celor care au manipularea şi interesul în sânge, iar Constanţa are nevoie de oameni cu chef de muncă, cu pregătire profesională şi probitate morală şi cu mult drag de oraş. Primăria Constanţa sau Consiliul Judeţean nu sunt nici societăţi comerciale cu răspundere limitată, nici măcelării, cârciumi şi nici măcar prăjituri Pavlova, stimabililor! În mandatul 2016-2020, Constanţa a avut cea mai slabă garnitură de aleşi la nivelul Consiliului Judeţean. Oameni ajunşi pe liste prin tot felul de concursuri de împrejurări, necalificaţi pentru actul administrativ. Sigur, există şi excepţii, de le numeri pe degetele de la o mână!


Nu ştiu alţii cum citesc printre rânduri anul electoral 2020, însă, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt aproape clare: Din partea PNL (n.r. se face sondaj) nu poate candida la Primăria Constanţei decât un membru al PNL, la judeţ, la fel, din partea PSD nu poate candida decât un membru PSD (n.r. Decebal Făgădău), din partea USR, doar Stelian Ion.


Toţi ceilalţi care vor alerga pe lângă, ţineţi minte, nu contează, au fost cooptaţi în cursă să rupă voturile. Şi dacă partidele şi politicienii vor să ne ducă de nas şi în 2020, măcar noi, alegătorii, trebuie să le arătăm că s-a terminat cu băşcălia!


De fapt oricum ar da-o, corupţia şi parvenitismul nu au un partid anume, iar Constanţa retrăieşte momente nesigure, în lipsa unor politicieni serioşi, puternic ancoraţi în societate care să poată face faţă oricând responsabilităţilor funcţiilor pe care le râvnesc.


Nu vă mai lăsaţi atraşi în jocul de uzură, aşteptaţi să fie anunţaţi candidaţii şi alegeţi responsabil! Ei nu vor înceta să ne manipuleze! 

Ti-a placut articolul?

Comentarii