Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:22 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Învaţă să dăruieşti! Oricând şi oricum

ro

30 Nov, 2019 00:00 2157 Marime text
 
De multe ori, considerăm că fericirea vine din lucrurile pe care le primim, le cumpărăm sau le agonisim. Suntem mereu în căutarea a tot felul de lucruri, sperând că, până la urmă, chiar vom fi fericiţi avându-le. Iar şi iar, ne surprindem că spunem: nu e deloc aşa.
 
Este bine să exersăm renunţarea. În loc să agonisim, să practicăm renunţarea.
 
Să renunţăm măcar la ceea ce ne prisoseşte şi să realizăm că acest gest de renunţare este mai încărcat de fericire decât gestul prin care am acumulat ceva. Să învăţăm să fim generoşi şi să dăruim.
 

Cadoul tău are valoare când este total necondiţionat!

 
Mai rar însă ne gândim la cei care au cu adevărat nevoie de noi, la persoanele nevoiaşe, pentru care un ceai cald şi o farfurie de mâncare pot însemna mai mult decât orice cadou i-am face mamei noastre, care oricum ne va răspunde cu un: nu era nevoie să-ţi cheltuieşti banii cu mine
 
Dacă eşti o persoană bună, vei obţine o apreciere sinceră de la cel căruia îi dăruieşti ceva, atunci când nu aştepţi nimic în schimb, când nu faci asta din interes, când nu cauţi laudele celorlalţi, când nu îţi expui cu ostentaţie fapta în public sau pe Facebook, când nu ceri nimic sub nicio formă şi păstrezi discreţia şi simplitatea gestului tău.
 
Este o senzaţie frumoasă să dăruieşti! Îţi oferă, probabil, una din cele mai mari satisfacţii pe care le poţi avea ca om. Momentul în care vezi bucuria sinceră din ochii celui căruia i-ai dăruit e suficient pentru a te face să te simţi împlinit şi e greu să substitui cu altceva această senzaţie. 
 
Se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă, care au ca scop sa fim fericiţi, să dăruim, să fim mai buni.
 
Darul poate fi mic şi simbolic sau mare şi costisitor. 

 
Nu dărui cuiva care nu merită sau nu ştie să accepte şi nu primi daruri de la cineva care vrea sa te manipuleze!
 
Gândeşte-te la efectul pe care gestul tău îl va avea asupra celuilalt şi la momentul în care se întâmplă!
Rămân destui oameni cu care poţi trăi această experienţă minunată. Încearcă şi tu! 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii