Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Influencereala“ și vulnerabilitatea. Secretul din spatele postărilor cu mii de like-uri

ro

06 Sep, 2021 00:00 3793 Marime text
 
  • Febra banilor făcuți „ușor“ pe Instagram a cuprins mii de tineri. Postări care mai de care, lux și opulență pentru două, trei promovări plătite.
În ultimii ani s-au inventat tot felul de meserii noi. Una dintre ele poartă denumirea de influencer sau creator de conținut. Scopul acestor persoane este să influențeze alegerile din viața de zi cu zi a celor care îi urmăresc.

Influencer-ul are drept task-uri crearea de conținut pentru audiența sa. Profilul său se dezice de realitate adesea, încercând să simuleze un tip de fericire: atunci când le ai pe toate. O dată cu trecerea timpului, au ieșit la suprafață mii de cazuri de depresie pe fond de social media. Intoxicați cu atâta fericire și împlinire, oamenii nu au mai putut face față vieții reale. Au fost blamați și puși la zid cei care ofereau în locul banilor poze frumoase, discursurile despre cum să fii fericit chiar și atunci când nu ești fericit.

De curând, am observat un nou trend pe social media. „Sunt om și am și eu zile proaste.“, sună adesea postările persoanelor cu un număr mare de urmăritori. Începem să devenim umani? Cumva, în sfârșit ați înțeles mesajul pe care Zuckerberg a încercat să-l transmită din prima?

În altă ordine de idei, vulnerabilitatea vinde în ziua de azi, iar asta au înțeles-o și cei pe care îi urmăriți voi. Sintagmele precum: „Fii autentic!“, „Povestea mea adevărată“ etc sunt de fapt echivalentul #followme.

Într-o lume plină de modele, e greu să îți alegi un model adevărat. 
 
Citește și:
 
Cumpăr sau închiriez? Prețul chiriilor din Constanța a explodat. Proprietarii nu mai vor să închirieze pe termen lung, inclusiv vara
 
Cum a scăzut numărul cazurilor de COVID, s-a dat drumul la festivalurile de muzică


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii