Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Copiii ar trebui să fie în siguranță în școală și alături de profesori! Cazurile șocante de săptămâna asta ce demontează această teorie

ro

16 Feb, 2024 17:00 999 Marime text
 
Mai multe incidente în care au fost implicați copii sau elevi au avut loc în ultima perioadă! De la cazul unui instructor de înot suspectat că ar fi violat o fetiță de doar 7 ani, la cazul elevului care a reușit să-și bage în spital zeci de elevi după ce ar fi puverizat spray iritant în școală, toate aceste incidente au oripilat opinia publică.

„Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club, situat în Sectorul 2. În urma activităților procedurale efectuate în cauză, a fost identificat și depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv. Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei, acesta se afla în timpul programului de lucru. Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, cu propunere legală”, au precizat reprezentanții Poliției despre cazul profesorului de înot suspectat că ar fi violat fetița de 7 ani.

Și reprezentanții clubului la care era angajat suspectul au anunțat la scurt timp că au reziliat contractul cu tânărul de 20 de ani și că vor oferi toate informațiile necesare anchetatorilor pentru soluționarea cazului.

Este cumplit că s-a ajuns în această situație, mai ales că vorbim despre un copil de doar 7 ani! Dacă acuzațiile se confirmă tânărul va sta în spatele gratiiilor ani buni.

În cel de-al doilea caz, un spray lacrimogen a fost folosit în incinta Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti, de un adolescent de 15 ani.
25 de elevi, din cei 33 evaluați de cadrele medicale, au fost transportaţi la spitale din București pentru supraveghere medicală de specialitate.

În acest caz elevul a fost plasat sub control judiciar. Tatăl băiatului ar fi menționat că fiul său era victimă a bullying-ului la școală şi că acesta a folosit sprayul pentru a se apăra într-un moment în care ar fi fost atacat de mai mulți colegi. Ancheta va scoate la iveală adevărul, dar cazul este destul de grav, cel puțin în ceea ce privește numărul de copii afectați de acest gest.

Nu este normal să îți trimiți copilul la școală, într-un mediu ce ar trebui să asigure siguranța, și să fii sunat să afli că va fi transportat cu ambulanța la spital. Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul părinților  celor 25 de copii ce au fost transportați la spital! Pe de altă parte, dacă afirmațiile tatălui suspectului sunt adevărate, nu este corect ca un copil să fie victima bullying-ului la școală și să apeleze în ultimă instanță la folosirea unui spray iritant pentru a se apăra de atacatori. 

Ca părinte vrei mereu să le fie bine copiilor, în orice situație! Cu siguranță părinții micuței au vrut să o ajute înscriind-o la cursul de înot, fără să bănuiască ceeea ce avea să se întâmple. Încrederea în profesionalismul profesorilor ar trebui să fie suficientă, mai ales că în multe situații, părinții nu au posibilitatea să asiste la activitățile extrașcolare ale micuților, chiar dacă scot bani grei din buzunare pentru ca micuții să poată partiicpa la acestea.

Citește și: 

Caz șocant în București! Un instructor de înot, suspectat că ar fi violat o fetiță de 7 ani
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii