Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cel mai greu meci! Cu adversarul invizibil. Ce tactică trebuie aplicată contra SARS-CoV-2

ro

03 Aug, 2020 00:00 3378 Marime text
 
  • Fotbalul românesc a fost pus în dificultate de cazurile de infectare cu SARS-CoV-2. 
  • Sportul de mare performanță presupune multe sacrificii, mai ales într-o situație aparte ca aceasta cu pandemia. 
  • Toată lumea trebuie să tragă mai mult de ea, în ce privește regulile și normele stabilite în perioada de față.
 
 
Pandemia de coronavirus a afectat din plin și fotbalul românesc, desfășurarea Ligii 1 și a turneului play-off al Ligii a 2-a fiind pusă în dificultate de cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 apărute la mai multe echipe, din ambele eșaloane, fie că a fost vorba de jucători, oficiali ori alți angajați ai cluburilor. Și câțiva arbitri au fost „atinși“.  
 
Ca un bulgăre de nea, pe care îl rostogolești, iar el crește tot mai mult, adunând în ghearele sale tot ce întâlnește pe parcurs, așa s-a dezvoltat și coronavirusul, prinzând în plasa lui, inevitabil, și fotbaliști. Cât a fost vina acestora, că nu s-au păzit, individual, îndeajuns de bine de perfidul virus - având în vedere activitatea în care sunt implicați, specificul și regulile ei - ori cât a fost vorba de o infectare căreia nu aveau cum să i se împotrivească, luând și unii de la alții, nu am de unde ști, nu pot și nici nu vreau să dau verdicte. Totodată, nu vreau să generalizez această situație, printre fotbaliști, și nici să minimalizez eforturile cluburilor (sunt multe echipe fără niciun caz), însă au apărut unele situații nedorite.     
 
S-a spus că fotbalistul X ar fi ieșit, nu știu când, să mănânce la restaurant. Sau că jucătorul Y, după ce ieșise pozitiv la un test Covid, nu ar fi respectat carantinarea la domiciliu și ar fi plecat cu familia la munte. Într-o altă situație, un club a anunțat că unul dintre jucătorii din lot nu se va mai antrena cu echipa o perioadă și va urma protocolul de izolare impus de autorități în astfel de situații, urmând a fi testat înainte de a reveni la programul de pregătire, după ce, potrivit unor imagini publicate pe un site de sport, s-a aflat într-o locație, alături de mai multe persoane, fără să poarte mască de protecție. Totodată, s-a mai spus, în cazul jucătorului intervin și măsurile disciplinare necesare pentru încălcarea Regulamentului Intern al clubului.     
 
Sportul de mare performanță presupune multe sacrificii din partea jucătorilor, mai ales într-o situație aparte ca aceasta cu pandemia. Sportul reclamă responsabilitate, rigoare, disciplină și profesionalism desăvârșit. Aceasta e cea mai bună tactică în meciul contra SARS-Cov2, un adversar invizibil. Știu că echipele au stat mult timp în izolare, că jucătorii sunt și ei oameni, că au familii și viață socială, dar traversăm o perioadă extrem de grea și, după părerea mea, toți, om cu om, din toată domeniile, trebuie, cum se spune, să tragă mai mult de ei, în ce privește regulile, protocoalele și normele stabilite în această pandemie. Pentru a limita la minimum riscul infectării.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii