Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cum să îți faci capital electoral pe spatele DNA și folosindu-te de o tragedie rutieră

ro

07 Aug, 2015 00:00 1990 Marime text
„Președintele ales al CJ Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, a demarat încă din 2014, împreună cu CNADNR Sud-Est și cu primarul comunei 23 August din județul Constanța, în urma nenumăratelor accidente mortale petrecute în «CURBA MORȚII» din respectiva localitate, de pe Drumul Național Constanța - Mangalia, un proiect vital de modificare radicală a razei de curbură actuală a respectivei Curbe «Ac de păr» atât prin schimbarea traseului curbei, pentru linearitatea nepericuloasă propusă, atât prin schimburi de teren, cât și prin asigurarea finanțării proiectului! Din păcate, instrumentarea abuziva a Hotărârilor de Consiliu Județean Constanța, dusă la extrem de un an şi jumătate, a dus și la nefinalizarea modificării respectivei Curbe Mortale, fapt ce a generat o nouă tragedie: moartea altor cinci oameni. Președintele Consiliului Județean Constanța atrage atenția tuturor celor care de un an și jumătate i-au interzis exercitarea MANDATULUI DE PREȘEDINTE AL CJ CONSTANȚA să își asume responsabilitatea în ceea ce privește prezenta nouă tragedie și solicită Prefectului Județului Constanța reactivarea de urgență a Proiectului Modificării Curbei Morții de la 23 August! Cât despre cei vinovați, vor răspunde și în fața lui Dumnezeu!”, se arată într-un comunicat al președintelui CJC Nicușor Constantinescu.
 
Personal, știu care sunt atribuțiunile unui președinte de consiliu judeţean, darămite ale unui primar, pe un drum păstorit de CNADNR. NICIUNA! Vă spun clar. Dar știu și ce înseamnă INTOXICARE media.
 
Este o nouă încercare de intoxicare a populației județului Constanța cu „chiftele” à la Nicușor Constantinescu. Ideea lui nu este proastă, acolo au murit mulți oameni. Numai că ideea nu îi aparține, ci a apărut în 2006, când, „mai-marele” preluase deja frâiele CJC de la Stelian Duțu, dar se gândea cum să pietruiască ulițe în satele uitate, ca să îl voteze plebea... În 2006, trei copii mureau în acea curbă, după ce unul dintre ei furase maşina Dacia Break a lui taică-său și a intrat cu ea sub o autoutilitară... Aveau în jur de 18 ani, elevi de clasa a XII-a. Nu l-am auzit atunci pe președintele actual al CJC spunând nimic. Atunci îl preocupau, probabil, viitoarele contracte de „împânzire” și împădurire a drumurilor județene cu bălării, pentru care este trimis acum în judecată alături de bunul prieten Gâmbuțeanu...
 
Aberațiile lui Constantinescu nu se opresc aici. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţionarea elicopterului prăbuşit în decembrie 2014 în lacul Siutghiol, accident în urma căruia au murit patru persoane.
 
Pe 29 martie 2013, Nicuşor Constantinescu a atribuit unei societăţi comerciale, în mod aparent nelegal, un contract de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de operare elicopter multifuncţional, medicalizat”, „Servicii de transport ocazional” şi „Servicii de reparare şi întreţinere a elicopterelor”, prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acţiunilor de intervenţie în caz de urgenţă, în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită, conform scopurilor programului (salvare de vieţi şi intervenţii de urgenţă), a elicopterului respectiv.
 
Domn’ președinte, „infrastructura” afacerilor dumneavoastră personale nu ne interesează, dar ne-a arătat-o, vrând-nevrând, DNA-ul!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii