Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:35 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronascepticii!

ro

27 Jul, 2020 00:00 2989 Marime text
  • Coronascepticii au existat încă de la începutul pandemiei și din păcate numărul lor crește, direct proporțional cu scăderea încrederii în autorități
  • Mai mult ca sigur, i-ați întâlnit deja pe rețelele de socializare, pe internet, i-ați văzut la televizor sau în parlament sau la guvern, la plaja, în instituții publice, în autobuze sau supermarketuri sau poate chiar la propriul vostru loc de muncă, sfidându-vă pe voi și pe cei din jur
  • Scepticismul, dublat de prostie este mai periculos decât SARS Cov-2 în sine
  • Pandemia nu e o invenție, chiar dacă ai auzit/citit/văzut cum lideri de opinie au luat-o la mișto!
  • Ce motive reale ai să te alături coronascepticilor? Mai gândește-te! Al 44.800-lea caz poți fi chiar TU!


Coronascepticii au existat încă de la începutul pandemiei și din păcate numărul lor crește, direct proporțional cu scăderea încrederii în autorități.
Nu-i includ neapărat în această categorie pe adepții teoriei conspirației, ci mai degrabă pe cei care încearcă fie prin tertipuri politice sau de pe poziții de forță să insufle unor categorii de oameni ideea că nu trebuie respectate avertismentele lansate de specialiști.
Mai mult ca sigur, i-ați întâlnit deja pe rețelele de socializare, pe internet, i-ați văzut la televizor sau în parlament sau la guvern, la plaja, în instituții publice, în autobuze sau supermarketuri sau poate chiar la propriul vostru loc de muncă, sfidându-vă pe voi și pe cei din jur.
Imediat după ieșirea din starea de urgență, un sondaj de opinie care părea serios, concluziona că mulți români considerau că statul le ascunde informații în contexul crizei coronavirsului, multe voci ridicau numeroase semne de întrebare legate de numărul real al testărilor sau al deceselor iar la un moment dat, chiar autoritățile au încercat să limiteze informațiile cu privire la COVID-19 chiar și către mass-media.
Cu alte cuvinte, mai multe greșeli de sus în jos au condus la consolidarea grupului de coronasceptici.  
Eu aud aproape zilnic că noul coronavirus nu este așa de periculos pe cât se crede și nu de la cei care fac parte din a treia categorie, cea a inconștienților, săraci cu duhul, “victimele” împărtășaniei cu o singură linguriță! Iată cum scepticismul, dublat de prostie este mai periculos decât SARS Cov-2 în sine.
Sigur, acest curent nu-l întâlnim doar în România! Fără îndoială, proști și manipulatori într-un propriu interes există peste tot!
Oamenii de știință atrag atenție că factorul declanșator este cel psihologic, alături de pierderea controlului rational și de lipsa voinței până la urmă!
Dacă un pneumolog îți pune să lași țigările pentru că altfel vei muri – și le lași pentru că mai vrei să trăiești - tot așa ar trebui să reacționezi și când un infecționist își cere să porți mască și să ai grijă de igienă - pentru că acest Covid 19 nu e doar o simplă gripă!
Suntem deja la final de iulie, efectele “psihozei generale” ar fi trebuit să dispară și să devenim mult mai responsabili.
Coronascepticule, pot să-ți înțeleg revolta în fața unor episoade nesimțite care au făcut rating la televizor, cu premieri și tot felul de politicieni care petreceau fără măsuri de distanțare socială. Nu pot însă să înțeleg de ce vrei să te îmbolnăvești tu sau careva dintre cei apropiați. Pentru că virusul ăsta chiar există, mai agresiv sau mai slab, o dată ajuns în plămâni lasă sechele pe care nu ți le doresc!
Pandemia nu e o invenție, chiar dacă ai auzit/citit/văzut cum lideri de opinie au luat-o la mișto! Nu vreau să cred că modelele tale sunt deputații PSD Solomon și Stativă, care s-au îmbuibat cu șaorma într-un fast-food din centrul vechi sau Vosganian care trăiește în lumea lui de când a decedat UFD-ul, sau Tăriceanu care ne vrea morți dar cu burțile pline! Nu mai vorbesc despre Cataramă care dacă nu ar fi existat Covid, nu mai apărea nici pe dunga ziarelor! Despre Marcel Pavel nu vreau să spun nimic, nu pentru că nu aș avea ce, dar s-a lămurit singur că nu poți falsa chiar și la Matei Balș.
Sunt un om credincios, dar încă mai sper că arhiepiscopul Teodosie nu este modelul tău în timp de pandemie, pentru că un lucru sfânt - împărtășania a aruncat-o în derizoriu.
În mediul online a devenit virală o imagine cu o pancartă pe care scria ”Cred în Dumnezeu, nu în covid – 19” ! Celor care se identifică cu asta, le răspund cu învățătura creștină: “Crede și nu cerceta”!

Secțiile de terapie intensivă sunt pline, oamenii mor de coronavirus și sigur ai măcar o cunoștință sau ai auzit despre cineva care a avut boala! Ce motive reale ai să te alături coronascepticilor? Mai gândește-te! Al 44.800-lea caz poți fi chiar TU!

Ti-a placut articolul?

Comentarii