Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codrin Ştefănescu Ministerul Economiei a finalizat demersurile pentru recuperarea a 51% din acțiunile Șantierului Naval Mangalia

ro

05 Jul, 2018 21:35 2103 Marime text
Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD a declarat în această seară într-o emisiune la un post TV că Ministerul Economiei a finalizat demersurile pentru recuperarea a 51% din acțiunile Șantierului Naval Mangalia.
 
Reamintim că, în luna martie 2018, statul român a anunţat că negocierile cu investitorul strategic interesat în Şantierul Naval DMHI Mangalia, Damen Shipyards Group, au fost finalizate. În urma acestor, statul urma să devină acţionar majoritar al şantierului.
 

“Astfel, Şantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acţiuni”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Economiei în luna martie.

 
Astfel, structura de acţionariat a companiei mixte care rezultă în urma asocierii va arăta astfel: 51% Şantierul Naval 2 Mai S.A, 49% Damen Shipyards Group.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii