Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Euro-Audit Service SRL, fondată de deputatul PNL Maria Gabriela Horga și administrată de soțul său, contract cu Primăria Cernavodă (DOCUMENT)

ro

11 Jul, 2023 18:00 1980 Marime text
Primăria Cernavodă - Sursa foto: Facebook.com - Primăria Orașului Cernavodă
  • Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de Maria Gabriela Horga, iar acum este deținută de asociații Eugeniu Militaru și Floarea Secară, fiind administrată de soțul deputatei, Alexandru Cârlig.
  • Contractul semnat acum de societate cu Primăria Cernavodară vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru sistemul de iluminat public, iar valoarea achiziției directe este de 808.121 de lei fără TVA, adică peste 160.000 de euro, la cursul actual.
Compania Euro-Audit Service SRL, fondată de deputatul PNL Maria Gabriela Horga și administrată de soțul acesteia, Alexandru Cârlig, a încheiat un contract cu Primăria Cernavodă, prin achiziție directă.
 
Contractul vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru sistemul de iluminat public, iar valoarea achiziției directe este de 808.121 de lei fără TVA, adică peste 160.000 de euro, la cursul actual.
 
Informațiile privind achiziția directă au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, denumirea achiziției fiind „lucrări de execuție și întocmire proiect tehnic pentru obiectivul Modernizarea sistemului de iluminat public“.
 
Despre achiziție
 
În descrierea achiziției se arată că „se vor realiza lucrări de demontare a aparatelor de iluminat existente, consolelor și brățărilor existente, conductoarelor existente și clemelor de conexiune existente“.
 
„Materialele rezultate din demontări vor fi transportate și depozitate în locațiile indicate de Beneficiar. Se vor realiza lucrări de montare aparate de iluminat noi LED cu telegestiune, console noi de prindere aparate de iluminat pe stâlpi, conductoare de alimentare a aparatelor de iluminat, cleme de legatură. Lucrări de execuție și întocmire proiect tehnic pentru obiectivul de investiții «Modernizarea sistemului de iluminat în Orasul Cernavoda, etapa a-II-a» din orașul Cernavodă, judetul Constanța. Se vor demonta corpurile existente și se vor monta 307 corpuri de LED cu accesorii incluse și alte lucrări necesare“, a mai arătat autoritatea contractantă.
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, deputat PNL, iar în prezent este deținută de asociatul majoritar Eugeniu Militaru (de 89 de ani) și Floarea Secară (de 71 de ani), fiind administrată de Alexandru Cârlig – soțul deputatei.
 
De altfel, în declarația de avere a deputatei completată pe 13 iunie 2023, compania Euro-Audit Service SRL este trecută la venituri din investiții, unde Maria Gabriela Horga a precizat un venit de 206.000 de lei de la companie, suma reprezentând „dividende nete plătite în anul 2021 din dividendele distribuite în anul 2020, din profitul anilor anteriori“.
 
De asemenea, se menționează în același document că soțul deputatei, Alexandru Cârlig, a realizat un venit anual de 110.314 lei ca administrator al Euro-Audit Service SRL.
 
Pentru a reveni la companie, potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 11 iulie 2023, Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004, are sediul social în Târgoviște, Dâmbovița, pe strada Calafat nr. 7 și se ocupă de „lucrări de instalații electrice“.
 
Firma are puncte de lucru în Deva, Petroșani și București.
 
Asociați sunt, așa cum precizam anterior, Eugeniu Militaru și Floarea Secară, administratorul fiind Alexandru Cârlig.
 
Numele lui Eugeniu Militaru se regăsește și în Vadaemecum Mangament SRL din Dâmbovița, iar cel al lui Alexandru Cârlig figurează și în Ando Consulting SRL Constanța, dar și în Legume cu Dor SRL Călărași (acum dizolvată).
 
Totodată, la finele lunii mai 2023, Alexandru Cârlig a fondat Solid Building Residence SRL în Cernavodă, alături de Florica Nedelcu și Alexandru Troia. Firma are sediul social pe strada 9 Mai, bloc C1, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este administrată de Florica Nedelcu.
 
Pentru a revenit la Euro-Audit Service SRL, firma a declarat în 2022 49 de angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,15 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, firma figurează cu 106 achiziții directe (Primăria Municipiului Târgu Jiu, Comuna Ghiroda, Municipiul Mangalia, Orașul Topoloveni, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 78 de contracte publice (Comuna Băișoara, Orașul Cugir, Municipiul Deva, Orașul Cernavodă, Municipiul Câmpina, dar și alte autorități contractante).
 
Averea și interesele din 2023
 
Așa cum precizam anterior, deputatul Maria Gabriela Horga și-a depus declarațiile de avere și interese pe anul 2023, potrivit legislației în vigoare.
 
În declarația de avere, deputatul a notat un teren agricol de cinci hectare, la Târgușor, moștenit de soțul său, Alexandru Cârlig, în 2006, și trei apartamente, respectiv unul în București, de 70 mp, cumpărat în 2005 de Maria Gabriela Horga, un apartament de 83 mp în Constanța, cumpărat de soțul său în 2004 și un apartament de 183 mp, în București, cumpărat în 2019 de ambii soți.
 
În continuare, au fost menționate „bijuterii aur și ceasuri personale împreună cu soțul și copilul“, dobândite începând cu 1985 și până în prezent, cu o valoare estimată de 125.000 de euro.
 
Activele financiare se ridică la 99.596,09 lei în conturi sau depozite bancare ori echivalente, deschise începând cu anul 2007 și, respectiv, 15.164,54 de euro, de asemenea, plasați în conturi sau depozite bancare ori echivalente, deschise începând cu anul 2008.
 
De asemenea, deputatul Maria Gabriela Horga a mai precizat că deține și 375 de euro în criptomonede.
 
Deputatul PNL a menționat acțiunile (valoare 450 de lei) pe care le deține la Blitz Lighting Company SRL „societatea aflată în procedură de faliment“, firma Ando Consulting SRL a soțului său, dar și firma dizolvată a soțului SC Legume cu Dor SRL, căreia i s-a acordat și un împrumut în nume personal în sumă de 13.750 de lei.
 
La capitolul datorii a fost notat creditul contractat în 2019, scadent în 2029, cu o valoare de 791.240 de lei.
 
Indemnizația de deputat i-a asigurat un venit anual de 137.256 de lei, iar din activitatea didactică la Academia de Studii Economice București, Maria Gabriela Horga a mai realizat un venit anual de 45.211 lei.
 
Tot din activitatea didactică, dar de la Universitatea Ovidius Constanța, pentru februarie iunie 2022, deputatul a realizat un venit anual de 14.815 lei.
 
Soțul său, Alexandru Cârlig, a realizat 110.314 lei ca administrator al Euro-Audit Service SRL, fiind menționate și dividendele de la această societate, dar și alocația copilului.
 
În declarația de interese completată pe 13 iunie 2023, Maria Gabriela Horga a menționat acțiunile la Blitz Lighting Company SRL, societate aflată în procedura de faliment (450 de lei), calitatea de membru al CEDIMES Paris, precum și calitatea de vicepreședinte de drept a Filialei Giurgiu a PNL.
 
Detalii complete despre declarațiile de avere și de interese din anii anteriori ale Mariei Gabriela Horga pot fi consultate în articolul

Averea și interesele deputatei PNL Maria Gabriela Horga. Firma administrată de soțul său a câștigat recent un nou contract public (DOCUMENTE)
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul privind achiziția directă a contractului de la Primăria Cernavodă, dar și declarația de avere și, respectiv, cea de interese din 2023 ale deputatului Maria Gabriela Horga.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Averea și interesele deputatei PNL Maria Gabriela Horga. Firma administrată de soțul său a câștigat recent un nou contract public (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii