Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Firma administrată de Alexandru Cârlig a contestat la CNSC o achiziție organizată de primăria Ostrov. Ce decizii au fost dictate?

ro

24 Aug, 2023 17:00 1430 Marime text
  • Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de Maria Gabriela Horga, iar acum este deținută de asociații Eugeniu Militaru și Floarea Secară, fiind administrată de soțul deputatei, Alexandru Cârlig
  • Compania a contestat licitația privind modernizarea sistemului de iluminat public organizată de primăria Ostrov din județul Constanța
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Euro-Audit Service SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă
  • Primăria comunei Ostrov trebuie să procedeze la modificarea documentației de atribuire, cu luarea în considerare a celor precizate în motivare și să aducă la cunoștința tuturor operatorilor economici interesați de participarea la procedura de achiziție publică despre modificările adoptate, prin publicarea acestora în SEAP
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la  contestația înaintată de Euro - Audit Service SRL cu sediul în Târgoviște, împotriva primăriei Ostrov din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii simplificate, derulată online, organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect: «Lucrări de execuție în cadrul obiectivului de investiții: „Modernizare sistem iluminat public în comuna Ostrov, județul Constanța”», ce a fost inițiată prin publicarea în SEAP a anunțului de participare simplificat nr. SCN1126966 din data de 23.06.2023.

Firma contestară a solicitat: suspendarea procedurii până la soluţionarea contestației; modificarea documentației de atribuire în sensul eliminării/reformulării cerințelor restrictive care limitează în mod nelegal concurența, obligarea autorității contractante la decalarea termenului de depunere a ofertelor și la continuarea procedurii în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile în materia achizițiilor publice, precum și cu respectarea principiilor consacrate de art. 2 al Legii nr. 98 / 2016, în situația în care se va constata faptul că nu mai pot fi adoptate măsuri de remediere, anularea procedurii, precum și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezenta procedura conform documentelor justificative ce vor fi depuse înainte de pronunțarea deciziei de soluţionare a contestaţiei.
 
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Euro-Audit Service SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă.

Potrivit deciziei CNSC, în termen de 10 zile de la primirea prezentei, primăria comunei Ostrov trebuie să procedeze la modificarea documentației de atribuire, cu luarea în considerare a celor precizate în motivare și să aducă la cunoștința tuturor operatorilor economici interesați de participarea la procedura de achiziție publică despre modificările adoptate, prin publicarea acestora în SEAP.

Totodată, CNSC obligă autoritatea contractantă la plata către Euro-Audit Service SRL a sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli ocazionate de soluționarea contestației.

Decizia este obligatorie iar împotriva acesteia se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.
 
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, deputat PNL, iar în prezent este deținută de asociatul majoritar Eugeniu Militaru (de 89 de ani) și Floarea Secară (de 71 de ani), fiind administrată de Alexandru Cârlig – soțul deputatei.
 
De altfel, în declarația de avere a deputatei completată pe 13 iunie 2023, compania Euro-Audit Service SRL este trecută la venituri din investiții, unde Maria Gabriela Horga a precizat un venit de 206.000 de lei de la companie, suma reprezentând „dividende nete plătite în anul 2021 din dividendele distribuite în anul 2020, din profitul anilor anteriori“.
 
De asemenea, se menționează în același document că soțul deputatei, Alexandru Cârlig, a realizat un venit anual de 110.314 lei ca administrator al Euro-Audit Service SRL.
 
Potrivit termene.ro, Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004, are sediul social în Târgoviște, Dâmbovița, pe strada Calafat nr. 7 și se ocupă de „lucrări de instalații electrice“.
Firma are puncte de lucru în Deva, Petroșani și București.
 
Asociați sunt, așa cum precizam anterior, Eugeniu Militaru și Floarea Secară, administratorul fiind Alexandru Cârlig.
 
Numele lui Eugeniu Militaru se regăsește și în Vadaemecum Mangament SRL din Dâmbovița, iar cel al lui Alexandru Cârlig figurează și în Ando Consulting SRL Constanța, dar și în Legume cu Dor SRL Călărași (acum dizolvată).
 
Totodată, la finele lunii mai 2023, Alexandru Cârlig a fondat Solid Building Residence SRL în Cernavodă, alături de Florica Nedelcu și Alexandru Troia. Firma are sediul social pe strada 9 Mai, bloc C1, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este administrată de Florica Nedelcu.
 
Euro-Audit Service SRL a declarat în 2022 49 de angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,15 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, firma figurează cu 106 achiziții directe (Primăria Municipiului Târgu Jiu, Comuna Ghiroda, Municipiul Mangalia, Orașul Topoloveni, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 78 de contracte publice (Comuna Băișoara, Orașul Cugir, Municipiul Deva, Orașul Cernavodă, Municipiul Câmpina, dar și alte autorități contractante).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:

Averea și interesele deputatei PNL Maria Gabriela Horga. Firma administrată de soțul său a câștigat recent un nou contract public (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii