Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania administrată de soțul vicepreședintei ASF, Maria Gabriela Horga vrea să desființeze în instanță o decizie a CNSC. Este vizată o licitație organizată de primăria Valu lui Traian

ro

11 Jan, 2024 17:00 1052 Marime text
  • Euro-Audit Service SRL administrată de Alexandru Cârlig, soțul actualei vicepreşedinte ASF, Maria Gabriela Horga a înregistrat pe 9 ianuarie a.c. pe rolul Curții de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal, dosarul cu nr. 16/36/2024
  • Obiectul dosarului este litigiul privind achiziţiile publice Plângere - Decizia CNSC nr. 2982/C9/3112,3276/19.12.2023
  • Decizia a procedura simplificată organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Execuție lucrări, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale pentru obiectivul de investiții: Eficientizarea și gestionarea inteligentă a energiei în infrastructura iluminatului public în comuna Valu lui Traian”, județul Constanța"
  • Pârâți în dosar sunt Primăria comunei Valu lui Traian și SC Elbi Energy Projects SRL
  • Magistrații au stabilit termenul de judecată pentru data de 25 ianuarie a.c. de la ora 10.00
 
 
 
Compania Euro-Audit Service SRL este deținută de Eugeniu Militaru și Floarea Secară și administrată de Alexandru Cârlig, soțul actualei vicepreşedinte ASF, Maria Gabriela Horga a înregistrat pe 9 ianuarie a.c. pe rolul Curții de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal, dosarul cu nr. 16/36/2024.

Obiectul dosarului este litigiul privind achiziţiile publice Plângere - Decizia CNSC nr. 2982/C9/3112,3276/19.12.2023.

Pârâți în dosar sunt Primăria comunei Valu lui Traian și SC Elbi Energy Projects SRL.

Magistrații au stabilit termenul de judecată pentru data de 25 ianuarie a.c. de la ora 10.00.

Reamintim, Consiliul Național de Soluționare al Contestațiilor a adoptat decizia nr.2982/C9/3112, 3276 la contestația depusă de Elbi Energy ProjectsSRL, privind procedura simplificată organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Execuție lucrări, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale pentru obiectivul de investiții: Eficientizarea și gestionarea inteligentă a energiei în infrastructura iluminatului public în comuna Valu lui Traian”, județul Constanța, cod CPV 45316000-5 - Lucrări de instalare de sisteme de iluminare și de semnalizare (Rev.2), organizată de Primăria Valu lui Traian, în calitate de autoritate contractantă.

Prin cererea de intervenție nr. 931/04.12.2023, înregistrată la Consiliu cu nr. 66214/05.12.2023, Euro-Audit Service SRL, cu sediul în Târgoviște, str. Calafat nr. 7, județul Dâmbovița, reprezentată prin Alexandru Cârlig, administrator, a solicitat: admiterea cererii de intervenție; respingerea contestației formulată de Elbi Energy Projects SRL; menținerea ca fiind temeinică și legală a deciziei autorității contractante de declarare câștigătoare a ofertei sale și obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezenta procedură conform documentelor justificative ce vor fi depuse înainte de pronunțarea deciziei de soluționare a contestației.

Asupra cauzelor de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis următoarele: în temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, respinge, ca lipsit de obiect, capătul de cerere privind anularea invitației nr. 24161/01.11.2023 și, ca lipsite de interes, celelalte capete de cerere, din contestația înregistrată la Consiliu sub nr. 60435/06.11.2023, formulată de Elbi Energy Projects SRL, în contradictoriu cu Primăria Valu lui Traian.
În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite contestația înregistrată la Consiliu cu nr. 63569/21.11.2023, formulată de Elbi Energy Projects SRL, în contradictoriu cu Comuna Valu lui Traian, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 25073/10.11.2023, în partea ce privește oferta Euro-Audit Service SRL, și procesul-verbal nr. 25072/10.11.2023 privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz cu factorii de evaluare, în partea ce privește oferta Euro-Audit Service SRL.

De asemenea, CNSC obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Euro-Audit Service SRL, în termen de 15 zile de la primirea prezentei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice. Rezultatul procedurii va fi comunicat operatorilor economici în termenul legal.

Prezenta decizie a fost obligatorie pentru părți și împotriva ei se putea formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, fost deputat PNL, iar în prezent este deținută de asociatul majoritar Eugeniu Militaru (de 89 de ani) și Floarea Secară (de 71 de ani), fiind administrată de Alexandru Cârlig – soțul actualei vicepreşedinte ASF, Maria Gabriela Horga.
 
De altfel, în declarația de avere a fostei deputate completată în  2023, compania Euro-Audit Service SRL este trecută la venituri din investiții, unde Maria Gabriela Horga a precizat un venit de 206.000 de lei de la companie, suma reprezentând „dividende nete plătite în anul 2021 din dividendele distribuite în anul 2020, din profitul anilor anteriori“.
 
De asemenea, se menționează în același document că soțul actualei vicepreședinte ASF, Alexandru Cârlig, a realizat un venit anual de 110.314 lei ca administrator al Euro-Audit Service SRL.
 
Potrivit termene.ro, Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004, are sediul social în Târgoviște, Dâmbovița, pe strada Calafat nr. 7 și se ocupă de „lucrări de instalații electrice“.
 
Firma are puncte de lucru în Deva, Petroșani și București.
 
Asociați sunt, așa cum precizam anterior, Eugeniu Militaru și Floarea Secară, administratorul fiind Alexandru Cârlig.
 
Numele lui Eugeniu Militaru se regăsește și în Vadaemecum Mangament SRL din Dâmbovița, iar cel al lui Alexandru Cârlig figurează și în Ando Consulting SRL Constanța, dar și în Legume cu Dor SRL Călărași (acum dizolvată).
 
Totodată, la finele lunii mai 2023, Alexandru Cârlig a fondat Solid Building Residence SRL în Cernavodă, alături de Florica Nedelcu și Alexandru Troia. Firma are sediul social pe strada 9 Mai, bloc C1, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este administrată de Florica Nedelcu.
 
Euro-Audit Service SRL a declarat în 2022 49 de angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,15 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, firma figurează cu 106 achiziții directe (Primăria Municipiului Târgu Jiu, Comuna Ghiroda, Municipiul Mangalia, Orașul Topoloveni, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 78 de contracte publice (Comuna Băișoara, Orașul Cugir, Municipiul Deva, Orașul Cernavodă, Municipiul Câmpina, dar și alte autorități contractante).
 
Elbi Energy Projects SRL
 
Societatea a fost înființată în 2019 și are ca obiect de activitatea lucrări de instalații electrice și tehnico-sanitare și alte lucrări de instalații pentru construcții. În anul 2022, firma a raportat 23 de salariați, o cifră de afaceri de peste 118 milioane lei, iar profitul a fost de 8,5 milioane de lei.
 
Sediul social este în București, pe șoseaua Alexandriei nr. 203A. Asociat unic este Smart Logistics & Consulting SRL, administrator fiind Năstase Andra Ioana. Smart Logistics & Consulting SRL mai apare asociat în West Residential Park SRL și în Elbi Light & Power Distribution SRL.
 
Smart Logistics & Consulting SRL este fondată în 2021, iar în 2022 a avut o pierdere de peste 1,4 milioane lei. Sediul este în București, pe strada Valea lui Mihai nr. 12, într-un apartament de bloc. Firma are ca asociat unicp e Sandu Cristinel, care ocupă și funcția de administrator.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:

Iluminatul public inteligent din comuna Valu lui Traian, pe masa CNSC. S-a decis reevaluarea ofertei Euro-Audit Service SRL, controlată de soțul vicepreşedintei ASF, Maria Gabriela Horga

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii