Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se retrage ExxonMobil din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră? Ce spune directorul ANRM

ro

16 Jul, 2019 00:00 2595 Marime text
În cursul zilei de luni, 15 iulie 2019, s-a vehiculat faptul că ExxonMobil, companie americane, ar fi trimis premierului Viorica Dăncilă şi șefului Agenției pentru Resurse Minerale (ANRM) că vor să dea acces altor companii la datele din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră în vederea unei vânzări a licenței.

Contactat telefonic de către cotidianul ZIUA de Constanţa, Gigi Dumitru, directorul ANRM, a precizat că nu confirmă faptul că ExxonMobil se va retrage, momentan. „Nu confirm nimic oficial, încă nu a fost comunicare oficială”, a spus directorul ANRM.
De altfel, tot în cursul zilei de ieri, Gigi Dumitru a fost într-o amplă discuţie la Ministerul Mediului, unde se discută proiecte legate de închideri şi construiri de sonde.

Amintim că în luna mai, Călin Popescu Tăriceanu atrăgea atenţia asupra faptului că după ce au fost făcute adaptări la legea exploatării off-shore, iar faptul că nu au fost date semne de către concernul Exxon-OMV în legătură cu investiţia din Marea Neagră, ridică multe semne de întrebare.
Iată că aceste semne de întrebare se ridică şi în prezent, când ExxonMobil a investit aproximativ 700 de milioane de dolari în lucrările din Marea Neagră, iar OUG 114 de la finele anului trecut ar fi schimbat strategia investiţională a societăţii din Statele Unite ale Americii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii