Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord între Romgaz SA şi ExxonMobil privind Neptun Deep. În ce constă proiectul

ro

26 Oct, 2021 19:16 2206 Marime text
  • Romgaz a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd, privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep.

Tranzacţia ar putea fi finalizată în primele luni din 2022, conform unui raport remis astăzi de producătorul de gaze Bursei de Valori Bucureşti.
 

SNGN Romgaz SA şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. au finalizat negocierile exclusive şi au ajuns la un acord cu privire la termenii şi condiţiile aferente achiziţiei tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, precum şi cu privire la transferul operatoriei proiectului către OMV Petrom SA începând cu data finalizării tranzacţiei, se menţionează în raport.


Neptun Deep

Amintim că în luna iunie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul deținut de către Exxonmobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala București și OMV Petrom SA.
 
Una dintre părțile proiectului este „Neptun Deep – instalare conductă și cablu de comunicații, subtraversare plaja, faleză, drumuri și cale ferată; realizare trecere temporară la nivel cu calea ferată; construire stație de reglare și măsurare – SRM, centru de control – CCR, împrejmuire, luminat, parcări, spații verzi, pletforme și drumuri interioare; organizare de șantier, asigurarea și racordarea la utilități”, în comuna Tuzla, intravilan si extravilan, jud. Constanța”.

Cea de-a doua parte a proiectului constă în instalarea de „Infrastructură Domino și Pelican Sud (centre de foraj, sonde, manifolduri, sisteme ombilicale, risere, conducte de alimentare/aducțiune, echipamente auxiliare), platformă de producție localizată în ape puțin adânci – SWP, conductă de producție gaze naturale-CPG, cablu cu fibră optică – CFO, subtraversare țărm, utilități, pe platformă continentală a Mării Negre ”.



Citește și: Exxonmobil a depus un nou document la APM Constanța pentru proiectul de la Tuzla
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii