Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acționarii Romgaz vor analiza din nou contractul de vânzare-cumpărare a participaţiei Exxon în Neptun Deep. Când va fi luată o decizie în acest caz

ro

23 Mar, 2022 09:59 1326 Marime text
Romgaz a aprobat achiziția a 100% din acțiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited. În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data de 22 martie 2022 s-a analizat achiziția a 100% din acțiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited. 

Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori București, având în vedere faptul că între data Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din 10.12.2021 și data de 18.03.2022, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a negociat împreună cu vânzătorii ajustarea unor clauze din contractul de vânzare - cumpărare a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, în special în sensul acoperirii în favoarea S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a unor riscuri fiscale, Consiliul de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a adoptat următoarele hotărâri în ședință din data de 22 martie 2022:

a)            a constatat că deciziile adoptate prin art. 2 alin. (1) și (2) și art. 3 din Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. nr. 11/10.12.2021 nu au produs efecte, motiv pentru care va propune Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor revocarea acestora;

b)            avizarea încheierii contractulului de vânzare - cumpărare a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care urmează a fi încheiat de S.N.G.N. ROMGAZ S.A., în calitate de Cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited și ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de Vânzători, în forma prezentata Consiliului de Administrație și care vă fi pusa la dispoziția acționarilor la sediul Societății la data convocării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (denumit în continuare Contractul de Vânzare - Cumpărare);

Contractul de Vânzare - Cumpărare va fi încheiat de S.N.G.N. ROMGAZ S.A. după aprobarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. convocata pentru data de 28.04.2022, concomitent cu primirea scrisorii de garanție corporativa emise de Exxon Equity Holding Company în favoarea S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru garantarea rambursării depozitului și a plații pretențiilor relevante, conform Contractului de Vânzare - Cumpărare menționat la punctul b) de mai sus.

c)            avizarea împuternicirii Directorului General și Directorului Economic al S.N.G.N ROMGAZ S.A. să semneze Contractul de Vânzare - Cumpărare menționat la punctul b) de mai sus și documentele prevăzute în Contractul de Vânzare - Cumpărare menționat la punctul b) de mai sus, necesare finalizării tranzacției de achiziție de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, precum și pentru realizarea tuturor formalităților necesare și utile finalizării tranzacției.

Potrivit sursei citate, prețul de achiziție care va fi achitat de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru contravaloarea tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va rămâne același și va fi de 1.060.000.000 USD (un miliard șaizeci de milioane USD), care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maxima de cel mult 10.000.000 USD (zece milioane USD), în timp ce ajustarea negativa nu este limitata.

La semnarea Contractului de Vânzare - Cumpărare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va avea obligația de a achita Vânzătorilor o suma egala cu 106.000.000 USD (o suta șase milioane USD), reprezentând avans/depozit.

„După îndeplinirea condițiilor suspensive necesare finalizării tranzacției, astfel cum acestea sunt reglementate în Contractul de Vânzare - Cumpărare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va achita suma reprezentând diferență dintre prețul de achiziție și avansul/depozitul achitat la semnarea Contractului de Vânzare - Cumpărare.


Conducerea societății estimează că finalizarea tranzacției va avea loc în trimestrul II anul curent“ - se mai arată în comunicatul BVB.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii