Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orașele cu cel mai bun scor de trai Află unde se află cartierul tău în topul calității vieții în municipiul Constanța (DOCUMENTE)

ro

31 Mar, 2024 17:00 6817 Marime text
  • Este vorba despre un instrument care adună date din surse locale pentru a-ți putea oferi cele mai relevante informații atunci când ești în căutarea unui cartier potrivit în care să trăiești
  • Acesta măsoară o serie de factori cheie cum ar fi traficul, calitatea aerului, prețul pe metro pătrat la locuințe dar și alte date relevante care se traduc într-un scor al calității vieții în cartiere
  • Indexul include atât date obiective, adunate cu ajutorul datelor de specialitate, dar și date subiective ale locuitorilor din cartiere
  • Constanța este cotată cu 66,3 puncte și nu se află în top 10 orașe din punctul de vedere al locuitorilor săi
  • Scorul obținut de fiecare cartier are la bază mai multe criterii de evaluare, cum ar fi: siguranța, curățenia, locurile de parcare, transport în comun și transport alternativ, utilități, salubrizare, gradul de mulțumire și costul vieții
 
 
 
TRAI by Storia este instrumentul care adună date din surse locale pentru a-ți putea oferi cele mai relevante informații atunci când ești în căutarea unui cartier potrivit în care să trăiești.  Acesta măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliare – preț pe metru pătrat), pe care mai apoi îi traduce într-un scor de calitate a vieții în cartierele din România.

Astfel, îți oferă un top pe care îl poți consulta atunci când ești în căutarea locului în care să trăiești. Indexul include atât date obiective, adunate cu ajutorul datelor de specialitate, dar și date subiective ale locuitorilor din cartiere.  Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât se presupune că bucuri de un nivel de trai mai ridicat într-o anumită zonă a orașului.

În secțiunea „Vocea Cartierelor”, vezi care este clasamentul cartierelor pe baza opiniilor celor care le populează. Vezi aici: https://trai.storia.ro/oras.php?oras=Constanta.

La aceeași secțiune, topul celor mai bine cotate orașe cu cartierele cele mai bine cotate este condus în luna martie 2024 de Sibiu cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Brașov cu 74,6 puncte, Arad cu 73,5 puncte, Râmnicu-Vâlcea - 73,2 puncte și Cluj-Napoca cu 72,7 puncte. În clasament, mai figurează și orașele Oradea cu 72,5 puncte,  Iași cu 72,3 puncte, Târgoviște cu 71,8 puncte, Alba Iulia cu 71 de puncte și Timișoara cu 70,8 puncte.


Constanța este cotată cu 66,3 puncte și nu se află în top 10 orașe din punctul de vedere al locuitorilor săi. Tulcea se află pe ultimul loc cu doar 61.8 puncte.






Scorul obținut de fiecare cartier are la bază mai multe criterii de evaluare, cum ar fi: siguranța, curățenia, locurile de parcare, transport în comun și transport alternativ, utilități, salubrizare, gradul de mulțumire și costul vieții.

Însă în top național TRAI, Constanța ocupă locul al treilea cu 38 de puncte, după Cluj Napoca și Brașov și înainte de București, Timișoara sau Craiova, vezi secțiunea „documente”.




La capitolul cartiere, niciunul din municipiul Constanța nu se regăsește nici în topul celor mai bine cotate 10 cartiere la nivel național, în baza opiniilor locuitorilor.

Câștigători la această categorie sunt arădenii care locuiesc în cartierul „Băncilor” din Arad și sibienii care își au domiciliul în cartierul Valea Aurie. Urmează în clasament alte cartiere din Sibiu, urmate de altele din Iași, Timișoara, Oradea sau Brașov.

La nivelul municipiului Constanța, cartierele Tomis II și Faleză sunt cel mai bine cotate cu scoruri de 74, respectiv 71 de puncte. Cartierele Abator, Tomis Nord, Coiciu, Palazu Mare și KM 5 au și ele scoruri de peste 60 de puncte, în timp ce Inel 1 are doar 43,8 puncte iar cartierul Medeea doar 38,7 puncte, Km4 – 38.5 puncte sau cartierul Viile Noi, care adună puțin peste 39 de puncte.

În analiza specialiștilor, topul cartierelor este dominat de cartierele din Capitală din Cluj Napoca și din Brașov dar sunt prezente la jumătatea analizei și cartierele constănțene, Inel 1 și 2, Tomis 3, Tomis Nord, Coiciu, Faleză Nord și Tomis II, vezi secțiunea „documente”.




 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Sondaj Banca Mondială Top orașe de „Nota 10”. Pe ce loc este Constanța?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii