Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată traseul şi schiţa obiectivului Începe construcţia primului tronson al şoselei de coastă (video)

ro

09 Nov, 2011 03:01 8696 Marime text
soseaua_de_coasta_2.jpg„Mai avem de luat două avize, unul al Comisiei Tehnico-Economice a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, altul de la mediu"

Consilierii locali au votat în şedinţa extraordinară care a avut loc ieri trei proiecte legate de investiţia „Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern". Este vorba, din spusele reprezentanţilor Primăriei, de primul tronson al şoselei de coastă.

Proiect mult mediatizat şi controversat, şoseaua pare a prinde formă. Primul pas asumat de oamenii Primăriei este acesta, votat în şedinţa de ieri.

sosea_de_coasta_consilieri_locali.jpgPotrivit directoarei Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, traseul acestui proiect de investiţii pleacă de la Amiralitate, din zona peninsulară, urmează actualul drum de acces din Portul Tomis până în zona plajei Modern, în zona plajei Modern apare un sens giratoriu, vor intra în proiect şi scările, care vor fi reabilitate în dreptul bisericii greceşti. În zona plajei Modern, la intersecţia străzii Mircea cu bulevardul Ferdinand, aşa numita esplanadă, se va face un funicular, un ascensor în plan înclinat, pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru persoanele mai în vârstă şi pentru copii, cărora le este greu mai ales să urce de la plajă spre oraş.

„Să nu ne ferim să-i spunem pe nume!"

Tot în această zonă, peste şosea, va exista, din zona de oprire a funicularului, o pasarelă pietonală. „Continuăm drumul până în zona parcelării din strada Eminescu, respectiv Fin.Co.Ge.R.O., unde vom intra în acest cartier cu un sens giratoriu şi vom face legătura cu străzile Smârdan şi Eminescu.

În sensul giratoriu s-a lăsat o posibilitate cu al doilea tronson şi al treilea tronson al acestui drum de coastă. Nu am aplicat în acest moment decât pe 2,6 km, deoarece pe această zonă avem proprietate publică, deci nu este nevoie să facem exproprieri sau alte demersuri. Se va reabilita drumul deja existent în portul Tomis, 0,8 km, se vor construi 1,8 km drum de acces, se vor crea 326 de locuri de parcare, vor fi amplasate 164 de corpuri de iluminat stradal, se vor amenaja urbanistic 6.000 mp în zona Esplanadă şi zona plajei Modern, se va monta funicularul şi pasarela, a mai explicat Ani Viorica Merlă. Directoarea Direcţiei Programe şi Dezvoltare a mai precizat că programul va fi depus pe POR Axa 1, are o valoare de 42 de milioane de lei, perioada de implementare fiind de 19 luni, dintre care 12 luni lucrările efective. Municipalitatea a obţinut până acum 18 avize.

„Acesta este unul dintre ultimele proiecte pe care le vom depune. Mai avem de luat două avize, unul al Comisiei Tehnico-Economice a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, altul de la mediu. Vom face o scrisoare către Agenţia de Mediu, în care le vom arăta că vorbim despre reabilitarea unui drum deja existent, coroborat cu o autorizaţie de construire în zona Fin.Co.Ge.R.O. deja eliberată cu toate avizele de mediu. Este primul tronson al şoselei de coastă, să nu ne ferim să-i spunem pe nume!", a completat viceprimarul Decebal Făgădău. Şi primarul Radu Mazăre a confirmat: „Acolo este prima parte din şoseaua de coastă."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii