Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată pretenţiile conducerii regiei de transport în comun Cât îi costă pe protestatarii de la RATC solicitarea de creştere a salariilor

ro

12 Oct, 2013 00:00 2342 Marime text
În prima zi de şcoală, 16 septembrie, municipiul Constanţa era paralizat de greva angajaţilor de la RATC, care nu au mai ieşit cu autobuzele pe trasee, cerând majorarea salariilor, acordarea tichetelor de masă şi a primelor de vacanţă.

Din acest motiv, conducerea Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa a acţionat în judecată Sindicatul Liber Transport în Comun Constanţa şi Sindicatul Profesional Transportatorilor şi activităţilor conexe Constanţa.

Directorul general al RATC Constanţa, Ovidiu Tănase, a afirmat că acea grevă din 16 septembrie a fost declarată ilegală, iar celor 254 de angajaţi, care au participat la acţiunea de protest, nu li se va plăti ziua de muncă. Mai mult, conducerea RATC va merge mai departe cu dosarul nr. 8244/118/2013 şi va cere şi despăgubiri de la angajaţi, pentru prejudiciul adus regiei.  „Este vorba despre suma 130.000 de lei. Dacă instanţa nu ne va accepta acţiunea colectivă, vom merge cu acţiuni individuale. Îi vom mai da odată în judecată”, a declarat Ovidiu Tănase. Astfel, cei 245 de angajaţi vor trebui să plătească regiei suma de 511 lei fiecare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iulia 12 Oct, 2013 06:36 Tinand cont de pierderile noastre din ziua grevei, ca cetateni platitori de bilete/abonamente masura mi se pare justa