Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgeta Tapangea continuă lucrările la blocul pe terenul unde Vergil Chițac vrea să facă parc în Tomis Nord (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

11 Dec, 2021 00:00 7252 Marime text
  • Au început lucrările la blocul Georgetei Tapangea, din Tomis Nord
  • Pe rolul instanței există și un proces prin care investitorul contestă o amendă aplicată de poliție pentru lucrări fără autorizație de construire valabilă
 
Chiar în perioada în care Primăria Constanța anunța că organizează o achiziție directă a serviciului de elaborare a documentației pentru studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui parc în zona Brotăcei – Tic-Tac din municipiul Constanța, lucrările la blocul de pe str. Cișmelei, pe terenul deținut de Georgeta Tapangea, au început lucrările pentru construirea imobilului dorit.


 
Situația este puțin complicată, fiind vorba de un scandal între investitor, locuitorii din zonă și Primăria Constanța. De asemenea, există și un proces pe rolul Curții de Apel Constanța, aflat în stadiul de recurs, cu termen în februarie 2022, despre car am mai scris și în edițiile anterioare. Georgeta Tapangea are autorizație de construire pe acel teren, dar aceasta a expirat, iar Poliția Locală i-a aplicat o amendă pentru lucrări în lipsă de autorizație valabilă, însă aceasta a contestat-o în instanță.
 
 
Pentru construirea parcului, Primăria Constanța trebuie să demareze însă procedura de expropriere a terenului de 230 mp aflat în proprietatea investitorului Georgeta Tapangea. 


 

Apelul are termen în februarie

 
Amintim, așadar, că Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul 6159/118/2021 prin care Georgeta Tapangea a făcut apel la decizia dată de către Tribunalul Constanța, în dosarul în care cere suspendara executării unui act administrative emis de municipalitate. Termen este pe 2 februarie 2022.
 
Georgeta Tapangea a chemat în instanță Primăria municipiului Constanța. Dosarul a fost înregistrat pe 12 august, la Tribunal iar judecătorii s-au pronunțat în cursul zilei de 6 septembrie. Pe 30 septembrie s-a înregistrat apelul pe rolul Curții. Astfel, obiectul dosarului constă în suspendare executare act administrativ adresa 150699/30.07.2021.


 
Soluția pe scurt dată de prima instanță a fost următoarea: „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendare executare act administrativ- formulată de reclamanta Tapangea Georgeta în contradictoriu cu Pârâta Primarul Municipiului Constanta. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 06.09.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
Este vorba de o amendă aplicată de către Poliția Locală Constanța pentru lucrările pe care le execută proprietarul terenului pe strada Cișmelei din Constanța. Din câte se pare, autorizația de construire care a fost emisă pe acel teren a expirat, iar lucrările se fac în lipsa acestuia. Georgeta Tapangea este asociat unic și administrator la Pizza Gusto SRL. Am încercat să obținem un punct de vedere de la persoana menționată, însă până la momentul redactării materialului, aceasta nu a putut fi contactată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Georgeta Tapangea a făcut apel după ce Tribunalul i-a respins acțiunea. Vrea să reia lucrările la blocul din Tomis Nord

 
Ce au decis judecătorii în procesul deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii