Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:44 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii de aur pentru „Crama Darieׅ“! Iată cine va evalua bunurile Vinum Capidava SRL, fondată de Gheorghe Darie, fostul vicepreşedinte al CJC (DOCUMENT)

ro

01 Mar, 2022 00:00 3368 Marime text

 
  • SC Vinum Capidava SRL a intrat în insolvență în noiembrie 2021. Tribunalul Constanța a desemnat provizoriu, în calitate de administrator judiciar, pe practicianul în insolvenţă M.G Activ Insolvency SPRL.
  • Printre dosarele M.G Activ Insolvency SPRL aflate în lucru se numără cel al insolvenței societății comerciale Domeniul Public și Privat Judeţean SRL (firmă înființată de Consiliul Județean Constanța), dar și insolvența SC Ideea Contrast SRL.
  • Asociații SC Ideea Contrast SRL sunt Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, fost coleg cu fostul vicepreşedintele CJC, Cristian Gheorghe Darie, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky și Marius Petre Săvulescu.
 
Bunurile societății comerciale Vinum Capidava SRL (fostă PC Dual Logistics SRL), aflată în insolvență, care administrează celebra „Crama Darieׅ“, vor fi evaluate de Tomis Eval Consult SRL, pentru un onorariu de 5500 lei. Informația a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 3510/25.02.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), alegerea evaluatorului având loc la finele adunării creditorilor Vinum Capidava SRL.
 
Vinum Capidava SRL a fost fondată de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Cristian Gheorghe Darie, administrează celebra „Crama Darieׅ“, iar în prezent se află în insolvență, noul termen fiind stabilit pentru data de 15 martie – dosar  8436/118/2021
  
Potrivit BPI, realizarea lucrării de inventar ar trebui să fie gata în 18 zile lucrătoare de la data punerii la dispoziție a tuturor informațiilor necesare cerute prin chestionar și cu realizarea lucrării începând cu data de 15 martie 2022.
 
Potrivit Confidas.ro, Tomis Eval Consult SRL are sediul social în Constanța se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“, iar asociat unic este Cristina Vasiliu, care a mai apărut în SC Kity Consulting SRL (radită).
 
SC Vinum Capidava SRL a intrat în insolvență în noiembrie 2021, la cerere sa. Tribunalul a desemnat provizoriu, în calitate de administrator judiciar, pe practicianul în insolvenţă M.G Activ Insolvency SPRL, prin asociat coordonator Andreea Cristina Preda.
 
Potrivit mgactivinsolvency.ro, MG Activ Insolvency SPRL, cu sediul în Constanța, stradaTimișanei, este membră a Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, având ca unic obiect de activitate exercitarea profesiei de practician în insolvență conform OUG 86/2006 și Regulamentului de organizare și funcționare UNPIR. 
 
Tot potrivit mgactivinsolvency.ro, MG Activ Insolvency SPRL asigură „servicii de înalt nivel profesional pe piața procedurilor de pre-insolvență, insolvență și de lichidare voluntară bazându-se pe serviciile oferite de doi practicieni în insolvență precum și pe o echipă de profesioniști în drept,  contabilitate, fiscalitate și management“.
 
Portofoliu MG Activ Insolvency SPRL
 
Potrivit mgactivinsolvency.ro, printre dosarele aflate în lucru se numără cel al insolvenței societății comerciale Domeniul Public și Privat Judeţean SRL (firmă înființată de Consiliul Județean Constanța, și care a înlocuit Serviciul de gospodarie comunală și prestări servicii destinate protecției populației (1198/118/2018 termen – 09 mai 2022), dar și insolvența societății comerciale Ideea Contrast SRL – cu sediul social în satul Sinoie, comuna Mihai Viteazu, județul Constanța ( dosar 7647/118/2021 termen – 11 mai 2022). Asociații SC Ideea Contrast SRL sunt Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, fost coleg cu fostul vicepreşedintele CJC, Cristian Gheorghe Darie, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky și Marius Petre Săvulescu.
 
Revenind la insolvența SC Vinum Capidava SRL, judecător sindic este Aida Iolanda Slate, de la Tribunalul Constanța.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 958/18.01.2022, prima producție de vinuri, a fost obținută în anul 2013 iar comercializarea acesteia, a fost începută în anul 2014. Tot în anul 2014, a fost obținută și autorizația de antrepozit fiscal pentru productie vinuri liniștite.
 
Diplome și medalii
 
Tot potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 958/18.01.2022, societatea Vinum Capidava SRL se mândrește cu soiurile obținute, sens în care a participat la multe evenimente în țară și în afara granițelor țării, unde a obținut numeroase diplome și medalii de recunoaștere a muncii sale, dintre care amintim:
 
Medalia de argint, pentru soiul Chardonnay Capidava 2013, la evenimentul organizat în perioada 23-24 octombrie 2014, de Consiliul Județean Vrancea la Focșani.
 
Medalia de aur, pentru soiul Rosu Capidava 2013, la evenimentul organizat în perioada 23-24 octombrie 2014, de Consiliul Județean Vrancea la Focșani.
 
Medalia de aur, pentru soiul Cabernet Souvignon Strabun- Cama - 2013, la evenimentul organizat în perioada 23-24 octombrie 2014, de Consiliul Județean Vrancea la Focșani.
 
Medalia de aur, pentru soiul Fetească Neagră Străbun- Cama - 2013, la evenimentul organizat în perioada 23-24 octombrie 2014, de Consiliul Județean Vrancea la Focșani.
 
Medalia de aur, pentru soiul Merlot Strabun- Cama - 2013, la evenimentul organizat în perioada 23-24 octombrie 2014, de Consiliul Județean Vrancea la Focșani.
 
Medalia de argint, pentru soiul Cuve 2014, la evenimentul Concursul Național de vinuri, Ediția a VI-a OdobestiVrancea, organizat in perioada 9-10 octombrie 2015, de Consiliul Județean Vrancea.
 
Medalia de argint, pentru soiul Cabernet Souvignon 2014, la evenimentul Concursul Național de vinuri, Ediția a VI-a Odobesti-Vrancea, organizat în perioada 9-10 octombrie 2015, de Consiliul Județean Vrancea.
 
Medalia de aur, pentru soiul Chardonnay 2013, la evenimentul Concursul Național de vinuri, Editia a VI-a Odobesti-Vrancea, organizat în perioada 9-10 octombrie 2015, de Consiliul Județean Vrancea.
 
Medalia de aur, pentru soiul Fetească Neagră 2014, la evenimentul Concursul Național de vinuri, Editia a VI-a Odobesti-Vrancea, organizat în perioada 9-10 octombrie 2015, de Consiliul Județean Vrancea.
 
Medalia de aur, pentru soiul CH & MO & ALB 2016
 
Medalia de aur, pentru soiul Shiraz & Cs Strabun Roze 2016
 
Medalia de aur, pentru soiul Semidray, Vin Alb Demisec 2018, la evenimentul The Balkans International Wine Competition & Festimal, 10th anniversary, organizat in perioada 17-19 iunie 2021, la Sofia - Bulgaria.
 
Medalia de aur, pentru soiul White, Strabun Chardonnay 2019, la evenimentul The Balkans International Wine Competition & Festimal, 10th anniversary, organizat in perioada 17-19 iunie 2021, la Sofia - Bulgaria.
 
Medalia de aur, pentru soiul White, Strabun Chardonnay 2020, la evenimentul The Balkans International Wine Competition & Festimal, 10th anniversary, organizat in perioada 17-19 iunie 2021, la Sofia - Bulgaria.
 
Premiul cel mai bun vin bag-in-box, pentru cupaj alb demise I.G. 2018, 10 L, la evenimentul Concurs National Vin Bag-In -Box, organizat in 12 februarie 2021, la Bucuresti.
 
Premiul cel mai bun vin bag-in-box, pentru Syrah Demisec 2018, 10 L, la evenimentul Concurs National Vin BagIn -Box, organizat in 12 februarie 2021, la Bucuresti.
 
Premiul cel mai bun vin bag-in-box, pentru Feteasca Neagra Roze, Demisec 2020, 10 L, la evenimentul Concurs National Vin Bag-In -Box, organizat in 12 februarie 2021, la Bucuresti.

Informații complete și actualizate despre procesele de insolvență și de faliment din Constanța, puteți citi accesând categoria „Insolvențe firme“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fiat, Opel și Honda
Conpress Group, în faliment! Se vând mașini cu preț de nimic (DOCUMENT)


Betina M SRL, firma fondată de fostul consul onorific al Libanului, va fi reintrodusă în activitatea comercială (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii