Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Teatrului de Stat, surprins de ultimatumul dat de Horia Ţuţuianu Dumitrescu - „Rezolvarea problemelor noastre ţine de Consiliu. Avem nevoie de posturi în organigramă!“

ro

29 Aug, 2017 00:00 3524 Marime text

Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa, s-a declarat surprinsă de declaraţiile preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu. El a afirmat, zilele trecute, că Dana Dumitrescu are termen până la 1 noiembrie să rezolve problemele de ordin managerial, iar în caz contrar, aceasta va fi demisă.
 
La insistenţa presei, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a vorbit foarte vag despre o serie de nemulţumiri, după auditul efectuat recent la nivelul teatrului. Analiza financiară ar fi relevat deficienţe în privinţa actelor - înscrisuri şi înregistrări din contabilitate. Contactată telefonic, Dana Dumitrescu spune că a fost extrem de surprinsă de ultimatumul primit de la conducerea Consiliului Judeţean, în condiţiile în care „problemele, de ordin intern, nu sunt grave“, aşa cum ar fi apreciat preşedintele.
 
„Avem de actualizat nişte chestiuni care ţin de contabilitate, însă noi avem nevoie de oameni să facă acest lucru. Am cerut mereu la Consiliu deblocarea unor posturi şi mereu ni s-a răspuns că nu sunt disponibile. Acum am solicitat în scris deblocarea pentru trei posturi, însă nu depinde de mine ca, până în noiembrie, acestea să fie ocupate. Există o procedură. Pe de altă parte, eu nu pot să dau oameni afară. În plus, auditul este în fază de proiect, concluziile vor fi trase în toamnă, după ce va expira termenul pentru remedierea deficienţelor“, a spus Dana Dumitrescu.
 
Contractul de management al directorului Teatrului de Stat expiră în 2019, însă Dana Dumitrescu recunoaşte că simte o stare de tensiune şi va încerca să discute situaţia cu cei din conducerea Consiliului Judeţean, instituţie de care depinde, până la urmă, şi deblocarea situaţiei din teatru.
 
În următoarea perioadă, managerul Teatrului de Stat trebuie să întocmească şi o nouă organigramă a instituţiei de cultură. Dacă va mai apuca s-o facă!
 
Preşedintele CJ, Horia Ţuţuianu spune la rândul său, că administraţia judeţeană va oferi sprijin pentru normalizarea situaţiei din TSC şi-i cere Danei Dumitrescu să fie mână de fier!

Citeşte şi:

Consiliul Judeţean se face de râs, după ce le-a dat note de 9 şi 10
Ultimatum pentru Dana Dumitrescu şi avertisment pentru Adrian Bîlbă! (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii