Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din culisele prezentarii de moda Mazare - James Bond

ro

29 Mar, 2009 22:34 10073 Marime text

DESCHIDERE_Radu_Mazare.jpgPoliţia Capitalei a făcut investigaţii pentru a afla dacă pistolul cu care a tras primarul Constanţei a fost unul real sau unul de recuzită

„Îl prindea foarte bine postura respectivă, iar la final, după ce a tras două focuri de armă cu un pistol artizanal, a spus la microfonul finuţ pe care-l purta: «Radu, Radu Mazăre», după celebra replică a personajului James Bond".

Primarul Radu Mazăre a debutat, vineri seară, în modeling. Edilul Constanţei a fost „mireasa", aşa cum a spus amuzat, înaintea prezentării de modă a creatoarei Mihaela Drafta.
Aceasta s-a gândit că Mazăre este omul potrivit pentru a-i încheia prezentarea, desfăşurată sub titulatura Spying Life 009 (www.009.mihaeladrafta.ro ). Edilul a jucat rolul lui James Bond şi a apărut pe scenă înarmat cu un pistol asortat cu vestimentaţia retro. Costumul îmbrăcat de proaspătul model de podium este o creaţie a Adinei Buzatu, creatoare cunoscută pentru faptul că se axează exclusiv pe vestimentaţie masculină. La eveniment, primarul a avut şi un grup de admiratori, condus de fiul său, Răducu. În primul rând, chiar lângă scenă, l-au admirat şi fratele său, Mihai, deputatul PSD Eduard Martin, dar şi viceprimarul Gabi Stan. Însă, curiozitatea generală a celor care au auzit pentru prima dată de prezentarea la care a fost invitat primarul era legată de Mihaela Drafta. Nu foarte cunoscută în lumea mondenă autohtonă, creatoarea de modă nu face numai haine pentru doamne şi domnişoare, ci şi pentru căţei.

„A venit din prietenie"

Site-ul său, www.mihaeladrafta.ro , ne arată creaţiile modistei, dar şi faptul că brand-ul Drafta are în spate o societate: SC Marocco Design SRL. Firma are sediul pe strada Nicolae Tomescu nr. 5 din Bucureşti şi îi are ca asociaţi pe Mihaela şi Sergiu Drafta. La acelaşi sediu mai găsim o firmă care se ocupă cu activităţile de asistenţă stomatologică. SC Company Dante's SRL este probabil cea care deţine în acte cabinetul stomatologic al soţului creatoarei de modă. Revenind la SC Marocco Design SRL, trebuie să menţionăm că anul trecut i s-a cerut falimentul. În dosarul 3702/3/2008, depus pe 29 ianuarie 2008, la Tribunalul Bucureşti, SC Romfil Trading SRL, în calitate de debitor, a cerut falimentul firmei Marocco Design. În  termenul de pe 13 martie anul trecut, instanţa a decis că „în temeiul art. 246 Cpc. ia act de renunţarea la judecată cu privire la cererea formulată de creditorul SC Romfil Trading SRL (...) împotriva debitoarei SC Marocco Trading SRL, având ca obiect deschiderea procedurii de insolvenţă". Site-ul www.vrajitorul.eu ne arată că Mihaela Drafta a mai avut o firmă, SC Aparte Stil SRL, pe care a lichidat-o pe 28.12.2006. Aşadar, aceasta este cea care l-a introdus pe edilul Constanţei în tainele meseriei de manechin. Contactată telefonic, Mihaela Drafta a declarat că, din punctul său de vedere, prezentarea a fost foarte frumoasă. „Radu Mazăre mi-a făcut un serviciu şi a venit din prietenie. Şi-a făcut treaba ca un manechin profesionist şi a avut o prestaţie incredibilă. Hainele Adinei Buzatu i-au stat foarte bine. Nici nu se putea altfel, pentru că arată bine", a spus designer-ul. Mihaela Drafta a recunoscut că edilul Constanţei a participat la prezentarea de modă fără a avea vreun beneficiu material. Deci, prima ieşire pe podium a lui Mazăre nu i-a adus şi un câştig bănesc.

Radu_Mazare_model_2.jpgJucăria lui Mazăre, de recuzită sau reală?

Pe lângă ţinuta asemănătoare primului James Bond, Mazăre a avut şi câteva accesorii originale: bretelele actorului britanic Daniel Craig, interpretul agentului 007, în filmul „Casino Royale", dar şi un pistol.
La finalul show-ului, primarul constănţean a surprins audienţa, trăgând două focuri în aer, creând celor din sală, pe lângă emoţii, şi un soi de spaimă. Mai ales că nu părea a fi fost un pistol de jucărie, chiar dacă sunetul era asemănător cu al unei pocnitori. Chiar şi în condiţiile unui asemenea eveniment, pentru folosirea unei arme, este nevoie de obţinerea unor avize. Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, cel care s-a interesat despre tipul de armă pe care l-a folosit primarul la prezentare, ne-a declarat că a fost doar unul „de recuzită, obţinut de la un teatru". Iniţial, până la momentul în care reprezentantul Poliţiei Capitalei a clarificat acest aspect - care confirma despre ce pistol este vorba, primarul Mazăre a fost la un pas de a se pricopsi cu o amendă. „Radu Mazăre deţine legal un pistol cu gaze care funcţionează şi ca o pocnitoare. Dacă şi-a folosit pistolul în alt mod decât autoapărare, atunci primarul ar fi pasibil de amendă de zece milioane de lei vechi", a precizat Ciocan. Într-un final însă, s-a dovedit că pistolul făcea parte din recuzită, iar organizatorii evenimentului au obţinut în prealabil toate avizele necesare folosirii acestuia într-un spaţiu public. Designer-ul Mihaela Drafta a spus că pistolul a fost unul folosit în piesele de teatru şi a fost închiriat de la Teatrul Naţional Bucureşti.


Radu_Mazare_model_3.jpgRadu - manechin, Alexandru - fotbalist

Printre susţinătorii primarului Constanţei, Radu Mazăre, la parada de modă al cărei protagonist a fost, s-a numărat şi deputatul PSD Eduard Martin. Apariţia edilului tomitan pe podium a fost apreciată la superlativ de parlamentar, în opinia căruia costumul prezentat şi prestaţia au fost „fantastice". „Îl prindea foarte bine postura respectivă, iar la final, după ce a tras două focuri de armă cu un pistol artizanal, a spus la microfonul finuţ pe care-l purta: «Radu, Radu Mazăre», după celebra replică a personajului James Bond", a povestit Eduard Martin. Deputatul a remarcat că apariţia lui Mazăre pe podiumul de prezentare „a destins publicul care era destul de crispat şi nu prea aplauda".
Fratele primarului Constanţei, senatorul PSD Alexandru Mazăre, consideră că „mai e nevoie şi de astfel de momente, dă bine". Şi, totuşi, el nu a participat la prezentarea de modă nici măcar din curiozitate... pentru a vedea cum se descurcă fratele său în ipostaza de manechin. „Eu nu mă omor cu mondenităţile. Am preferat să joc un fotbal", a explicat senatorul Alexandru Mazăre absenţa sa de la eveniment.

{mos_ri:Mazare,James Bond}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii