Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

ro

09 Jun, 2022 00:00 3269 Marime text
  • După 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase înseamnă doar 10 paturi de spitalizare de zi și alte 25 pentru toți bolnavii HIV din regiune
  • După ce în urmă cu câteva zile, o turistă din Germania nu s-a putut vaccina antirabic, deoarece în weekend secția de spitalizare de zi a SCBI nu funcționează, au apărut alte cazuri grave reclamate de pacienți
  • De la începutul săptămânii s-au înregistrat cazuri de febra butonoasă și scarlatină pe care medicii se chinuie să le trateze în programul pe care îl au la dispoziție în timpul zilei
  • Acest lucru nu este posibil însă când patologia recomandă internare continuă
  • Purtătorul de cuvânt al DSP a precizat că „pacienții care pot fi tratați pe secția de zi ramân la SCBI iar cei care necesită spitalizare continuă vor fi tranferați la spitalele din județele limitrofe Tulcea și Călărași pentru a fi tratați"

 
După 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase înseamnă doar 10 paturi de spitalizare de zi și alte 25 pentru toți bolnavii HIV din regiune.

După ce în urmă cu câteva zile, o turistă din Germania nu s-a putut vaccina antirabic, deoarece în weekend secția de spitalizare de zi a SCBI nu funcționează, au apărut alte cazuri grave reclamate de pacienți.

De la începutul săptămânii s-au înregistrat cazuri de febra butonoasă și scarlatină pe care medicii se chinuie să le trateze în programul pe care îl au la dispoziție în timpul zilei.

Acest lucru nu este posibil însă când patologia recomandă internare continuă.

Este cazul unui bărbat diagnisticat cu hepatita acuta virală care nu poate fi gestionată prin Secția de zi care nu funcționează în weekend și  care nu are laborator după ora prânzului.


Spitalul din Tulcea

Pentru că boală infecto-contagioasă, necesită izolare pacientul a fost trimis la Spitalul din  Tulcea, potrivit Direcției de Sănătăte Publică Constanța.

Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor spune că este o situație temporară și că în maxim două săptămâni la SCBI va funcționa spitalizarea continuă.

Purtătorul de cuvânt al DSP ne-a precizat că „pacienții care pot fi tratați pe secția de zi ramân la SCBI iar cei care necesită spitalizare continuă vor fi tranferați la spitalele din județele limitrofe Tulcea și Călărași pentru a fi tratați".
 
Citește și:

O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii