Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

ro

03 Jun, 2022 00:00 5412 Marime text
  • Un cuplu de turiști nemți au avut parte de mai multe situații neplăcute pe perioada vacanței petrecute pe litoralul românesc
  • Au fost atacați de o haită de câini în timp ce se plimbau pe plaja din Mamaia Nord – Năvodari
  • După ce rana femeii a fost curațată la spitalul de la Năvodari, cuplul a fost trimis pentru tratament antirabic la Spital de Boli Infecțioase din Constanța
  • La SCBI au găsit doar un paznic deoarece la activitate medicală există și nu prea, și doar în timpul săptămânii în mini-secția de zi
  • „La sfârșit de săptămână totul este închis, deci până luni poti să începi să latrii sau mai rău”, ne-a scris turistul supărat
 

 
Un cuplu de turiști nemți au avut parte de mai multe situații neplăcute pe perioada vacanței petrecute pe litoralul românesc.

Familia Kreis din Munchen a ales să-și petreacă pe plajele din nordul stațiunii Mamaia și probabil regretă amarnic alegerea făcută.

„Totul a început pe data de 28.05.2020 ora 09.00 cu pe plaja de la Mamaia Nord-Năvodari, unde cetățeni străini, trecuți peste 66 de ani ,ne plimbam pe plajă.

În loc de „Litoralul pentru toți”, sloganul potrivit ar trebui să fie „Veniți la noi, că vă mănâncă câinii”.

Un necunoscut s-a apropiat de noi cu o haită de câini (4-5 animale), spunând să nu ne speriem că nu ne mușcă.

După câteva minute, l-am ajuns din urmă pe individ și un câine a atacat-o pe la spate pe soția mea și ia rupt pulpa.
Individul a spus ca nu sunt câini lui și s-a făcut nevăzut.

Am luat-o pe soție și am plecat la spitalul din Năvodari, unde doamnele au curățat rana și ne-au trimis urgent la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța despre care știau că s-a redeschis.

În drumul spre Constanța am intrat la Poliția Județeană care și-a declinat competența pentru cazul nostru și ne-a îndrumat către Primărie și Poliția locală.
Fiind weekend, la Primărie nu este nimeni care să preia cazul.

Chiar și în timpul săptămânii în orarul normal de funcționare nu esti lăsat să intri.

Paza de la intrare te mănâncă mai rău decât câini.

În cel mai bun caz ești trecut pe un tabel și dacă ai noroc primești un răspuns la problema ta după 2-3 săptămâni.

Agentul de la Politia locala și-a notat cazul și a spus că va încerca să ia legatura cu Serviciul de ecarisaj dar de luni încolo, că oameni au week-end și nu pot fi deranjati.

În final am ajuns la acel faimos Spital de Boli Infecțioase din Constanța unde era doar un paznic și  care ne-a comunicat că spitalul este închis după un incendiu și că numai în timpul săptămânii, într-un container este un medic de serviciu.

La sfârșit de săptămână totul este închis, deci până luni poti să începi să latrii sau mai rău”, ne-a scris turistul supărat.


Bărbatul s-a adresat și autorităților din Constanța și Năvodari, prefectului județului și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și îi întreabă pe toți, pe bună dreptate: „Unde este un medic de urgență pentru astfel de situații?”

„Dacă ar fi fost o rudă apropiată probabil s-ar fi găsit urgent și medicul. În tot județul Constanța în timpul week-end-ului nu lucrează niciun medic de boli infecțioase??

Primarii și subordonații lor sunt mai răi decât haita care ne-a atacat. Bunăstarea populației trece prin partea dorsală. Osul să fie cât mai mare iar partea financiară „fără număr“.

Fiind vorba de plăți, pe noi cine ne despăgubește?”, întreabă pe bună dreptate dar retoric, Cosetta și Josef Kreis.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii