Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:09 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

ro

18 May, 2022 00:00 1441 Marime text
  • Consilierii locali municipali PSD Costanța  au depus proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând  spiritul amendamentelor propuse de PSD în 2021 și respinse de actuala administrație
  • PSD propun modificarea regulamentului astfel:Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA, Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA, desființare Zona 2, parcarea în intervalul orar 20:00 - 08:00 gratuită în municipiul Constanța( inclusiv stațiunea Mamaia, abonamentul pentru Zona 0 să fie valabil şi pentru Zona 1
  • Totodată, consilierii social-democrați vor ca primăria să ofere posibilitatea achiziționării de abonamente pentru 12 ore/1 zi/ 7 zile/ 30 de zile/ 1 an la tarife rezonabiledar și gratuitate pentru autoturismele hibrid
 

Consilierii locali municipali PSD Costanța  au depus proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând  spiritul amendamentelor propuse de PSD în 2021 și respinse de actuala administrație.

„Având în vedere tarifele exagerate şi nejustificate aprobate prin HCL 123/2021 de către PNL și USR la propunerea primarului Chițac, contextul economic şi social actual, dar şi incertitudinea zilei de mâine care apasă din ce în ce mai mult pe umerii constănţenilor, inflaţia (care a ajuns în luna aprilie la 13,8 %), preţurile care au explodat, diminuarea veniturilor şi a puterii de cumpărare, se impune, ca măsură urgentă, scăderea semnificativă a trarifelor de parcare , măsură care va susține populația, sectorul turistic şi mediul de afaceri constănţean", susține Costin Răsăuțeanu, liderul de grup al social-democraților.

În acest sens, PSD propune modificarea regulamentului astfel:Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA, Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA, desființare Zona 2, parcarea în intervalul orar 20:00 - 08:00 gratuită în municipiul Constanța( inclusiv stațiunea Mamaia, abonamentul pentru Zona 0 să fie valabil şi pentru Zona 1.

Totodată, consilierii social-democrați vor ca primăria să ofere posibilitatea achiziționării de abonamente pentru 12 ore/1 zi/ 7 zile/ 30 de zile/ 1 an la tarife rezonabile. Un exemplu în acest sens ar fi: abonament 30 de zile/tarif/oră Zona 1- 0,75 lei inclusiv TVA, dar și gratuitate pentru autoturismele hibrid.

„Respectând principiile economiei de piaţă libere, bazându-ne pe faptul că sectorul privat susţine funcţionarea sectorului public prin taxe şi impozite, considerăm că o autoritate locală nu poate confisca şansa infuzării unor sume de bani semnificative în mediul privat.
Prin impunerea unor tarife de parcare foarte mari, se diminuează veniturile din sectorul HORECA şi din activităţile economice conexe, afectând în sine economia orașului nostru.

De asemenea, turismul în Municipiul Constanța reprezintă un principal contribuabil la stabilitatea și competitivitatea economiei locale, în special datorită efectului multiplicator pozitiv.

Creşterea numărului de turişti trebuie să fie un obiectiv al autorităţii locale, iar acest obiectiv lipsește cu desăvârșire!


Orice act normativ adoptat la nivel local prin care turiştii aleg altă staţiune trebuie corectat/modificat.

Grupul consilierilor PSD solicită primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an, câți bani s-au încasat, ce au făcut și  ce au de gând să facă cu acești bani!

Cerem Primăriei Constanța să întreprindă toate demersurile legale(transparență decizională) pentru modificarea de urgență a Regulamentului actual", mai susțin consilierii PSD Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citește și:
 
Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii