Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:48 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat E jale în peninsulă Proprietarii teraselor pentru care nu se mai plătesc taxe s-au întins până la statuia lui Ovidiu (galerie foto)

ro

29 Jun, 2020 00:00 2753 Marime text
  • Ca să respecte normele și să nu renunțe la numărul de mese, sub ochii Primăriei Constanța, proprietarii de terase s-au întins până aproape de statuia lui Ovidiu
  • Primăria Constanța a anunțat că reduce cu 99% taxele pentru utilizarea temporară a spațiului public pentru ca asfel să încurajeze activitatea economică a teraselor în această perioadă de pandemie
  • Această reducere de 99% înseamnă, în stațiunea Mamaia, mai puțin de 1 leu pe lună, iar în oraș, chiar mai puțin decât atât
  • Locuitorii din peninsula sunt nemulțumiți  - Una e să încurajezi economia tăind taxe, alta e să le permiți deținătorilor de terase să se întindă pe spațiul public pe care nici nu mai plătesc nimic

Piața Ovidiu este luată cu asalt de terase care ajuns să aplice “distanțarea socială” după bunul plac.
Ca să respecte normele și să nu renunțe la numărul de mese, sub ochii Primăriei Constanța, proprietarii de terase s-au întins până la statuia lui Ovidiu.
Asta în contextul în care recent, aceeași Primăria Constanța a anunțat că reduce cu 99% taxele pentru utilizarea temporară a spațiului public pentru ca asfel să încurajeze activitatea economică a teraselor în această perioadă de pandemie.
Facilitățile fiscale pentru mediul economic urmează să fie aprobate, marți în ședința Consiliul Local Municipal Constanța și ele vizează anularea pentru operatorii din turism a taxei pentru anul 2020 se suspendă plata taxei de dezvoltare și promovare a turismului. Cei care au plătit-o deja pot solicita restituirea sumelor printr-o simplă cerere. Taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice, de pe 15 martie și până la sfârșitul anului, este redusă cu 99%. Sectorul de alimentație publică a avut mult de suferit pentru că a fost închis pe perioada ordonanțelor militare. Îndemn toți operatorii de alimentație publică să deschidă terase și vor plăti un preț simbolic. Această reducere de 99% înseamnă, în stațiunea Mamaia, mai puțin de 1 leu pe lună, iar în oraș, chiar mai puțin decât atât.
 

Primăria ne lasă în mod activ fără spații pietonale de calitate în Peninsulă


În acest context, locuitorii din zona Peninsulară trag un semnal de alarmă către autorități: “ Una e să încurajezi economia tăind taxe, alta e să le permiți deținătorilor de terase să se întindă pe spațiul public pe care nici nu mai plătesc nimic - iar asta nici nu e un argument pro terase pe spațiul public - că aduce venituri administrației, dacă este afectată calitatea acestui spațiu. Ceea ce se și întâmplă, că s-a ajuns cu mesele la unul din stâlpii centrali din piața Ovidiu. 
Avem așa: terase fără taxe care ocupă dublul spațiului public ca până acum. Unii patroni mai taxează și 50 de lei simplu fapt că ai ales terasa lor? Iar Politia Locală spune că au autorizație. Cu alte cuvinte, primăria ne lasă în mod activ fără spații pietonale de calitate în Peninsulă. Sunt curioasă câte bătrânele care vindeau legături de verdeață au fost tratate astfel”, susține, Simona N, care locuiește foarte aproape de centrul vechi al orașului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii