Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizaţia de construire a unor apartamente lângă parcul Tăbăcărie, suspendată Primarul Municipiului Constanţa şi Cambela Prod SRL, nemulţumiţi

ro

17 Jul, 2018 00:00 5156 Marime text
Reprezentanţii societăţii comerciale Cambela Prod SRL şi ai Primarului Municipiului Constanţa au atacat decizia Tribunalului Constanţa, din data de 23 martie, în dosarul 8549/118/2017, prin intermediul căreia s-a decis „suspendarea Autorizaţiei de construire nr. 986/17.07.2017 emisă de către pârâtul Primarul Municipiului Constanţa“. Mai mult decât atât, instanţa a dispus obligarea pârâţilor cauzei (SC Cambela Prod SRL şi Primarul Municipiului Constanţa) la plata către reclamanţi (16 la număr)a sumei de 50 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru.
 
Pe scurt, cele 16 persoane formează un grup de locuitori ai municipiului Constanţa care locuiesc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona sediului Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Pe data de 23 martie, ei au obţinut în instanţă o victorie în încercarea lor de a anula o autorizaţie de construire privind lucrările care se efectuează în faţa blocului S6, în imediata vecinătate a blocului în care locuiesc.
 
Constănţenii care au acţionat în instanţă Primăria Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa şi pe beneficiarul lucrării, Cambela Prod SRL, au fost reprezentaţi în instanţă de avocatul Ştefan Bitoleanu. Aşa cum arătam şi într-o ediţie anterioară, zona respectivă este una calamitată, susţin locuitorii din cartier, din cauza lucrărilor de deviere a conductelor, începute în luna decembrie a anului 2017 şi care, pe parcurs, au dus inclusiv la tăierea unor copaci.
 
Vă reamintim că, în 2016, chiar pe locul pe care urma să fie realizată investiţia celor de la Cambela Prod, locuitorii din zonă au ieşit în stradă. Protestul s-a desfăşurat atunci chiar în faţa blocului S6, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183, lângă staţia de autobuz Suceava, vizavi de parcul Tăbăcărie. Protestul a avut loc cu o zi înainte de dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona delimitată de bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Ulterior, aceştia au formulat memorii către Primărie, lucrurile păreau că se rezolvă, doar că, pe 1 decembrie 2017, excavatoarele au început să efectueze primele lucrări.
 
Terenul cu număr cadastral 225171, în suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu nr. 183B. Vecinătăţile terenului studiat sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate particulară Ene Daniel, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Respectivul teren este proprietatea privată a societăţii comerciale Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr. 1589/18.10.2013.
 
„Construcţia nou propusă nu va afecta construcţiile din jur, acestea fiind dispuse la distanţe asigurătoare faţă de amplasamentul noului imobil. Distanţele faţă de vecinătăţi sunt: 41,5 ml faţă de imobilul situat la nord, 18 ml faţă de imobilul situat pe latura de vest. Pe latura de sud se află teren liber de construcţii, iar pe latura de est - trotuarul aferent bulevardului Alexandru Lăpuşneanu“. Accesul auto şi accesul locatarilor la terenul studiat se vor face din aleea carosabilă, situată în partea de vest a terenului. Clădirea va avea accesurile principale pietonale realizabile prin intermediul unei rampe de scară de şapte trepte, cât şi prin intermediul unei rampe pentru persoane cu dizabilităţi. Locurile de parcare vor fi dispuse în felul următor: la demisol, în şase sisteme de parcare multiparking KLAUS P210 - cu două locuri pe sistem. Imobilul va pune la dispoziţia locatarilor 21 de locuri de parcare, aflate în totalitate în limita de proprietate, aceste locuri de parcare corespunzând unui număr de 20 de apartamente“, se arată în memoriul proiectului.
 
Zona studiată prin prezentul PUZ este delimitată conform avizului de oportunitate astfel: la nord - strada Suceava, la sud - aleea Argeşului, la est - bulevardul Al. Lăpuşneanu, la vest - aleea Argeşului, bloc S6.
 

Ce spune Registrul Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2000 şi are sediul social în comuna Stejaru, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.700.400 de lei, integral vărsat, este compus din 57.004 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Asociaţii firmei sunt: Tănase Bela, născut pe 2.10.1978, în Babadag, Tulcea, cu 99,99 din capitalul social, şi Constantin Bela, născut pe 16.03.1953, în satul Stejaru, Tulcea, cu 0,1% din capitalul social. Tănase Bela este administratorul societăţii Cambela Prod SRL, care se ocupă de fabricarea betonului. În anul 2016, firma cu 95 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 284.775.452 de lei şi un profit net de 7.670.813 lei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii