Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei localități din județul Constanța, în continuare fără curent

ro

11 Jan, 2017 15:04 1886 Marime text
Potrivit E-Distribuţie Dobrogea, azi, la ora 14.00, situaţia se prezentă astfel: în judeţul Constanţa au rămas nealimentate 3 linii electrice aeriene de medie tensiune total, o linie de medie tensiune parțial şi 21 posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi ( Viroaga , General Scărișoreanu, Casicea). Într-o serie de comune ( ex. Movilița, Tuzla) se înregistrează deranjamente individuale sau colective.
 
În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
 
În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Sunt mobilzate în teren un număr de 74 echipe de intervenții, care în pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -20 grade Cesius, cu rafale de vânt de peste 80 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 10 metri, zăpadă troienită și viscolită, vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipametul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.
 
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii