Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:31 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Călători Se circulă cu plug antemergător pe ruta București-Constanța

ro

11 Jan, 2017 12:46 1746 Marime text
CFR Călători a anulat 99 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România și dă asigurări că se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe.

De asemenea, circulația trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de miercuri condițiilor meteo extreme.

"Prioritatea noastră este aceea de a asigura oamenilor un transport fără riscuri și de a realiza legături între marile orașe, pe magistrale. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători, care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri. În funcție de evoluția vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe", spune CFR Călători, într-o postare pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, ninge viscolit și sunt condiții meteo extreme, astfel că se circulă cu plug antemergător pe ruta București — Constanța. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza regionalelor București, Craiova, Galați și Constanța.

CFR Călători precizează că lista trenurilor anulate va fi actualizată periodic, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate și vor să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

SITUAȚIA INFRASTRUCTURII, drumurilor și a căilor ferate, în timp real
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii