Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volumul „Grecii Constanței vechi” va fi lansat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

ro

10 Nov, 2022 14:15 1774 Marime text

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 11:00 va avea loc lansarea de volum intitulat „Grecii Constanței vechi”, al cărui autor este dr. Constantin Cheramidoglu.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în sala pictată.

Moderatorii sunt Dr. Carmen Atansasiu și Dr. Corina Apostoleanu.

Este așteptat să apară și deputatul Uniunii Elene din România, Dr. Dragoș-Gabriel Zisopol.
Un cercetător și păstrător al emoțiilor trecutului și prezentului acestui oraș Constanța, domnul Dr. Constatin Cheramidoglu ne bucură de această dată sufletul și dorința de cunoaștere cu un volum ce ne prezintă în amănunțime, cu date fără echivoc o parte a minorităților ce au scris istoria acestui oraș de pe malul mǎrii.
Vorbim despre greci, despre rolul lor în societate, despre năzuințele și zbaterile lor în cursul vremurilor trecute”, transmite Comunitatea Elenă Elpis Constanța în comunicatul de presă.
Acest volum conține 584 de pagini și prezintă informații despre comunitatea elenă din Constanța, de-a lungul unui secol, în perioada 1850 – 1950. În filele cărții sunt descriși cei mai de seamă membrii ai comunității si sunt oferite aspecte din viața lor cotidiană. De asemenea, sunt trecute și contribuțiile grecilor la dezvoltarea orașului. Cartea mai conține documente și fotografii inedite, articole din ziarele vremii care au rolul de a ajuta cititorii să înțeleagă rolul pe care l-a avut comunitatea elenă în Constanța, conform unui comunicat emis de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii