Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța. Spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, două reprezentații

ro

13 Oct, 2020 18:38 4008 Marime text
  • Spectacolul a avut premiera la sfârșitul lunii februarie 2020 și este la primele reprezentații din stagiunea în curs.

Teatrul de Stat Constanța continuă spectacolele stagiunii 2020 – 2021, în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

Pentru weekend-ul care urmează au fost programate două reprezentații ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, care a avut premiera la sfârșitul lunii februarie 2020 și este la primele reprezentații din stagiunea în curs.

Așadar, sâmbătă, 17 octombrie și duminică, 18 octombrie, de la ora 19, spectatorii sunt invitați la Teatrul de Stat Constanța, pentru a asista la un spectacol și, totodată, la un proces.

Atenție: spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Potrivit unui comunicat al Teatrului de Stat Constanța, Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui.

„Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de inocență, de nevinovăție.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a unui viol în grup asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-un kibuț din Galileea.

Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara, reprezentând momentul din care preocuparea pentru respectarea drepturilor femeilor a crescut.

Publicitatea din jurul procesului a încurajat mai multe femei să raporteze violuri.

Regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” este semnată de Diana Mititelu, după piesa autoarei israeliene Edna Mazya, traducerea fiind realizată de Ada - Maria Ichim.

Distribuția: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai, scenografia: Răzvan Bordoș, lighting-design: Alexandru Bibere & Cristian Niculescu.


************

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța - Bulevardul Ferdinand Nr. 11.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii