Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:02 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Marinei Române va fi închis publicului trei zile

ro

06 Oct, 2017 00:00 1228 Marime text
Muzeul Marinei Române, instituție emblematică a Constanței, unică prin specificul său în spațiul muzeistic românesc, va fi închis publicului vizitator în perioada 6-8 octombrie. Măsura este prilejuită de cea de-a XXI-a ediție a Conferinței Naționale de Comunicări Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație“.
 
Lucrările conferinței, ce reunește peste 60 de specialiști - cercetători științifici, profesori, muzeografi, arhiviști, bibliotecari de la instituții de prestigiu din România - se vor deschide oficial vineri, 6 octombrie, de la ora 9.00, în sala de conferințe „Clio“. Conform gazdelor și organizatorilor, deschiderea oficială va fi urmată de un moment dedicat Editurii Muzeului Marinei Române și ultimelor publicații apărute, de vernisajul unei expoziții dedicate inginerului Anghel Saligny, organizată în colaborare cu Muzeul Căilor Ferate Române.
 
„Ne manifestăm speranța că întreaga sesiune de comunicări a Muzeului Marinei Române se constituie într-o pledoarie pentru cunoașterea istoriei, trecutului, care ne dă capacitatea de a înțelege prezentul și viitorul“, au declarat reprezentanții Muzeului Marinei Române.
 
Toate comunicările ce vor fi susținute în cadrul Conferinței „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație“ vor fi publicate în volumul „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, relații politice și diplomație“, ediția a V-a.
 
Participanții la eveniment provin de la: Universitatea Națională de Apărare „Carol I“, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, Universitatea „Dunărea de Jos“ Galați, Universitatea „Ovidius“ Constanța, Universitatea din București, Institutul de Istorie Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I“ București, Muzeul „Brukenthal“ Sibiu, Muzeul „Casa Mureșenilor“ Brașov, Arhivele Militare Naționale București, Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice „General Radu Rosetti“ Pitești, Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale și Colegiul „Mediensis“ Mediaș.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii