Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini unice. Descoperiri de senzație Fosta fabrică de pâine Dobrogea pe vestigii istorice. Ce s-a găsit în fosta parcare din zona depozite (galerie foto+video)

ro

17 Jun, 2017 08:44 32224 Marime text
Săpăturile pentru construirea noului magazin pe locul fostei Fabrici de Pâine Dobrogea din Constanța au fost, în toi, până mai zilele trecute, când, se pare că din cauza descoperirii a ceea ce pare a fi o necropolă romană acestea vor trebuie sistate până se vor clarifica și își vor pune concluziile istoricii și arheologii.
 

După cum se vede în imaginile și filmulețul nostru, pe locul unde era parcarea fabricii, în zona depozitelor pentru aprovizionare-livrare, de pe strada Industriei mici, se văd urmele unor posibile morminte, dar și mai multe vestigii istorice.

 
Ce a fost în interiorul mormintelor a fost deja ridicat de specialiști urmând a fi analizate de specialiștii în istorie și arheologie.
 
De altfel, în muncipiul Constanța, au fost descoperite, mai multe morminte datând din secolele II - IV, unele dintre ele creştine, cele mai multe descoperiri fiind făcute tot cu prilejul efectuării unor lucrări imobiliare.
 

Reamintim că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut pe data de 2 iunie, de la Primăria Constanţa, Certificatul de Urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrica de pâine de la ICIL.

 
După ce societatea Mag Invest INC SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Lucrări de desfiinţare imobile“, amplasate pe strada Industriei Mici nr. 1, în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul I.C. Brătianu, iată că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 2 iunie, Certificatul de Urbanism nr. 1908 pentru elaborarea unui PUZ.
 Actul, care face referire la strada Industriei Mici nr. 1, este valabil până pe 2 iunie 2018.
 
 
De altfel, pe data de 20 aprilie a acestui an, Primăria Constanţa a emis Certificatul de Urbanism nr. 1440 pentru SC Dobrogea Grup SA. Actul, cu obiectul „Desfiinţare imobile - construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă de 3.745 mp“, fusese obţinut de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest INC SRL, reprezentată de Radu Cosmin Herczeg. Imobilele care urmează să fie demolate sunt proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 

Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii au fost depistate mai multe degradări.

 
Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic.

Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp. Despre Dobrogea Grup SA  Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent societatea este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006.

Cieşte şi:

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa: Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?
Sursa foto si video: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii