Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:01 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Internațională a Teatrului Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuță devin cetățeni de onoare ai județului Constanța (document)

ro

27 Mar, 2018 00:00 1861 Marime text
Sunt decanii de vârstă ai Teatrului de Stat Constanța (TSC), pe care îl slujesc necontenit, de decenii. De fapt, teatrul este viața lor, iar ori de câte ori apar pe scenă, oferă lecții de vitalitate. Ileana Ploscaru, care pe 31 ianuarie a împlinit 87 de ani, și Alexandru Mereuță, care va sărbători 91 de ani, pe 14 iunie. În semn de prețuire pentru profesionalismul lor și sacrificiul adus pe altarul muzei Thalia, astăzi, 27 martie, de Ziua Internațională a Teatrului, Consiliul Județean le va înmâna diplome de cetățeni de onoare ai județului Constanța.
 
Pe Ileana Ploscaru, publicul o poate vedea și acum jucând în spectacolele: „Trei surori“, de Cehov, „Titanic Vals“, de Tudor Mușatescu, și „Scaiul“, de Georges Feydeau, care este și cel mai longeviv titlu din repertoriul actual al Dramaticului constănțean. Din ianuarie 2017, joacă într-un spectacol care îi este dedicat: „Bătrâna și hoțul“, după o piesă scrisă de dramaturgul băcăuan Viorel Savin și pusă în scenă de Iulian Enache, unde îl are coleg de scenă pe fostul său student Dan Cojocaru.
 
Pe 31 ianuarie 2017, când a împlinit 86 de ani, Ileana Ploscaru a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Constanța.
Colegul său de scenă Alexandru Mereuță, căruia apropiații îi spun „Nea Alecu“, joacă și el, în prezent, în „Trei surori“ și „Scaiul“, dar și în spectacolul de teatru antic „Dionysos“, după „Bacantele“ lui Euripide, în regia italianului Daniele Salvo, dar și într-o altă comedie scrisă de faimosul Feydeau, „Scaiul“.
 
Acordarea titlurilor de cetățeni de onoare ai județului Constanța actorilor Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuță se face la propunerea colectivului TSC.
 
În secțiunea „Documente“ găsiți adresa pe care TSC a trimis-o către Consiliul Județean Constanța.
 
Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța
 
Citește și:
 
Veteranii scenei constănţene, actorii Ileana Ploscaru şi Alexandru Mereuţă, devin cetăţeni de onoare ai judeţului

Dublă sărbătoare în templul Thaliei. Ileana Ploscaru împlinește azi 87 de ani, iar discipolul său, Dan Cojocaru, 50!

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea. Actorul Alexandru Mereuţă, 90 de ani de viaţă, şapte decenii de scenă (galerie foto)

„Bătrâna şi hoţul“, în premieră la Constanţa. Duelul vârstelor sau viaţa pe scenă la 86 de ani. La mulţi ani, Ileana Ploscaru! (galerie foto)

Actriţa Ileana Ploscaru împlineşte astăzi 86 de ani. „Trebuie să te gândeşti din tinereţe cum să-ţi trăieşti bătrâneţea“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii