Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cea mai frumoasă soţie” şi „Titanic Vals”, la Teatrul de Stat Constanţa

ro

29 Nov, 2016 15:00 2603 Marime text
Sâmbătă, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) vă invită la cea mai recentă premieră a acestui sezon, „Cea mai frumoasă soţie” (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, un spectacol realizat de reputatul regizor Mc Ranin, cu o prodigioasă activitate artistică atât în România cât şi în Franţa, în prezent directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte. Lui Mc Ranin îi aparţin şi scenografia, şi ilustraţia muzicală.

Titlul piesei este dat de personajul în jurul căruia se ţese intriga, o preafrumoasă femeie din lumea burgheziei pariziene. Acest rol este jucat de Florina Stănculeţ. Din distribuţie mai fac parte Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Georgiana Rusu, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu. 

Duminică, tot de la ora 19.00, aveţi ocazia să vedeţi sau să revedeţi piesa care este jucată cu casa închisă de câteva săptămâni, o revenire în repertoriul TSC, „Titanic Vals”, drama de succes a lui Tudor Muşatescu. Personajul principal candidează la deputăţie, iar în acest rol îl veţi putea vedea pe Liviu Manolache. Alături de el va urca pe scenă şi Ileana Ploscaru, actriţa care tocmai a împlinit 55 de ani pe scena constănţeană, dar este într-atât de neobosită încât pe 17 decembrie va juca rolul principal într-o nouă premieră a TSC.

În alte roluri îi veţi putea admira pe Cristina Oprean, Florina Stănculeţ, Dana Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Georgiana Rusu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Dan Cojocaru, Nicodim Ungureanu, Ana Maria Ştefan, Liliana Bărăscu, Florentin Roman, Gelu Ciobanu. Regia artistică este semnată de Cristian Şofron, costumele, de Ema Gavrilă, iar decorurile, de Constantin Ciubotariu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii