Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță, despre infecțiile cu tulpina Delta „Se înregistrează o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri”

ro

10 Aug, 2021 15:17 983 Marime text
  • Analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani. Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că România a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19.
 

„După cum ştim şi am observat în ultimele săptămâni, în România se înregistrează o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri, iar analiza efectuată de colegii noştri de la Institutul de Sănătate Publică pe ultimele două săptămâni - 81,5% din cazurile nou confirmate se înregistrează la persoane nevaccinate şi 2,6% dintre decese la persoanele nevaccinate”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.


Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani. Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani.

„De asemenea, se observă o tendinţă de scădere a mediei de vârstă pentru persoanele confirmate, practic, o medie de 43 de ani comparativ cu 48 de ani în rândul celor care sunt testaţi pozitiv. Şi, de asemenea, dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendinţa este de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în decada anterioară. Mesajul nostru este foarte clar, şi anume: accelerarea şi creşterea ritmului de vaccinare, pentru că în felul acesta putem evita decese, putem evita cazuri grave de îmbolnăvire şi, evident, spitalizări", a transmis Valeriu Gheorghiţă.


„Noi ştim din datele publicate din viaţa reală, din Mare Britanie, din Israel, că vaccinarea cu schemă completă, indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, îşi menţine eficienţa la peste 90% pentru prevenirea spitalizărilor, pentru prevenirea formelor grave şi pentru prevenirea deceselor.

Știm că s-a tot discutat despre încărcătură virală a persoanelor vaccinate (...) datele ne arată că scăderea acestei încărcături virale este mult mai accelerată la persoanele vaccinate cu schema completă. (…) Riscul de a răspândi infecția la contacți este mai mic”, menționează coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Tulpina delta, încă nu putem să spunem că a devenit comunitară. Este majoritară pentru că selectăm într-un mod restul de acurat persoanele (…).

Undeva la 40% din cazuri au fost parte a unor focare, ale căror legături le-am găsit și care aveau legătură cu deplasări. Numai la 32% dintrea cazuri nu am găsit nicio legătură epidemiologică.

Tendința este crescătoare (…) nu mai este mult până nu vom mai putea identifica sursele de infecție”, a declarat dr. Adriana Pistol, șeful Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății.

 

Sursă foto: Facebook.com / captură video Guvernul României
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii