Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turneul final, amânat pentru 2021 România își reafirmă capacitatea de a găzdui meciuri ale Campionatului European de fotbal

ro

19 Mar, 2020 12:03 2135 Marime text
În urma anunțului UEFA, din data de 17 martie a.c., de amânare a turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 cu un an, Federația Română de Fotbal a comunicat forului european disponibilitatea de a rămâne în acest proiect, pentru a coordona managementul pregătirilor la București.
 

Din poziția de integrator al componentelor de organizare a EURO 2020 la București, FRF a inițiat consultări cu principalii actori implicați în găzduirea turneului UEFA la București, și anume cu Primăria Capitalei și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului. Poziția celor două instituții a fost exprimată fără rezerve în favoarea găzduirii Campionatului European în 2021. Este evident pentru toți cei implicați că această amânare va aduce unele costuri suplimentare și un volum de muncă important pentru adaptarea planurilor de pregătire a turneului, dar este unanim acceptat că sănătatea publică, siguranța suporterilor și a jucătorilor sunt mai presus de orice cost financiar, se arată într-un comunicat al Federației Române de Fotbal.


În perioada următoare, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și Președintele FRF, Răzvan Burleanu, vor avea o întâlnire de lucru pentru a configura pașii tranziției spre EURO 2021.

Ulterior, echipele de lucru ale Federației Române de Fotbal și Primăriei Capitalei vor asigura împreună cu UEFA actualizarea planurilor de pregătire a găzduirii meciurilor Campionatului European de fotbal la București.

Sursa foto: frf.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii