Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:49 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culturistul Vasile Șerban, al 17-lea titlu de campion național „Simbolic vorbind, ai putea ține Terra pe umerii tăi, precum Atlas!“

ro

14 Sep, 2021 00:00 4537 Marime text

 
  • Vasile Șerban e din orașul Năvodari, județul Constanța, iar în competiții reprezintă clubul Power Gym Constanța.
  • În această lună, celebrul sportiv va împlini 71 de ani.
  • Pe plan international, Vasile Șerban a cucerit o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, iar la Campionatul Mondial s-a clasat pe locul patru.
 
Ediția 2021 a Campionatului Național de culturism și fitness, întrecere rezervată categoriilor cadeți, juniori, seniori și masters, care s-a disputat la Sibiu, i-a adus un nou titlu de campion al României veteranului Vasile Șerban, aceasta fiind a 17-a medalie de aur la Naționalele de masters din bogatul său palmares.
 
La Sibiu, Vasile Șerban, care e din orașul Năvodari, județul Constanța, iar în competiții reprezintă clubul Power Gym Constanța, a concurat la categoria +60 ani, el urmând a împlini în această lună 71 de ani! Vârstă pe care nu o arată, sub nicio formă, practicarea culturismului și stilul său de viață având o influență deosebită asupra fizicului și a sănătății sale.          
 
„Numărul 1, campionul nostru“
 
Performanța de la Sibiu a longevivului culturist a cules nenumărate cuvinte de laudă din partea prietenilor. „Felicitări șí multă sănătate îți doresc, nea Vasile!“, „La cât mai multe titluri!“, „Vasile, Dumnezeu să-ți dea sănătate să ajungi și la al 80-lea!“, „Țin minte că acum 35 de ani eu îți făceam gantere. Mă bucur mult ce frumos ai evoluat. Felicitări!“, „Simbolic vorbind, ai putea ține Terra pe umerii tăi, precum Atlas! Ești bun, Lili! Bravo!“, „Respect, sănătate!“, „Mare om, mare campion!“, „Impresionant!“, „Mai rar așa performanță! Când dai șampania?“, „A mai concurat careva cu el? Mai avea rost?“, „Numărul 1, campionul nostru“ sau „Tot așa, tată!“, au fost câteva dintre mesajele celor apropiați.
 
Medaliat și la Balcaniadă, și la Europene
 
Pe lângă cele 17 titluri naționale, Vasile Șerban a mai cucerit, în cariera sa, printre altele, o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial, dar a obținut și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei. Culturistul din Năvodari va participa și la o nouă ediție a Campionatului Mondial, urmând a concura la masters, categoria +60 ani.   
 
I-a uimit pe toți
 

De-a lungul anilor, Vasile Şerban a participat și la multe show-uri şi emisiuni de televiziune, trupul său bine lucrat făcând de fiecare dată senzaţie. O apariţie de pomină a sa a fost și la Pro TV, la „Românii au talent“. Sportivul a apărut pe scenă cu o chitară şi a început să cânte o melodie folk, „Pentru dragostea din vis“, scrisă de Dionisie Dubinciuc. Văzându-i stânjeniţi pe membrii juriului, care nu ştiau cum să-i spună că nu este pentru acest show, din punct de vedere vocal, Şerban s-a oprit şi le-a spus acestora: „Cred că nu-i pentru mine, după cum vă uitaţi la mine”. „Da, aşa este. E o idee bună”, s-a grăbit să-i răspundă Mihai Petre. Ce-a urmat i-a luat total prin surprindere pe cei din sală. Vasile Şerban s-a dezbrăcat și a făcut o demonstrație de culturism, uimindu-i pe toţi cu trupul său. Cu patru de „Da“, Vasile Şerban a mers mai departe.
 
„Ghiceşte vârsta!“
 
De asemenea, în 2017, celebrul culturist veteran din Năvodari a participat la emisiunea de televiziune de la Antena 1 „Guess my age - Ghiceşte vârsta!“. În cadrul show-ului, prezentat de Dan Negru, mai multor persoane trebuia să li se ghicească vârsta, iar Vasile Şerban a fost una dintre acestea, ca şi cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Marcel Pavel.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Dan Pandelea)

 
Citeşte şi:
 
La aproape 71 de ani, Vasile Șerban, culturistul fenomen, sfidează vârsta
„Sunteți de acord că sportul face minuni?“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii