Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța La Campionatul European de înot pentru juniori concurează și Patrick Dinu, Eva Paraschiv, Bianca Costea și Andra Gorecki (GALERIE FOTO)

ro

05 Jul, 2022 09:44 2067 Marime text
Răzvan Florea, Eva Paraschiv și Patrick Dinu
  • În 2021, Patrick Dinu a devenit vicecampion european de juniori cu ștafeta 4x100m liber a României.
 
Campionatul European de înot pentru juniori se desfășoară în perioada 5 - 10 iulie în România, la Complexul Sportiv de Natație Otopeni.

David Popovici, recent dublu campion mondial de seniori, va evolua din nou pentru România, de data aceasta la categoria sa de vârstă, dar din lotul tricolor fac parte și doi constănțeni, Patrick Sebastian Dinu (lansat în performanță de Atena Sport Club Constanța, dar care este legitimat acum la CS Farul Constanța) și Eva Paraschiv (Atena Sport Club Constanța).

Ambii sunt pregătiți de medaliatul olimpic Răzvan Florea, care face parte și din staff-ul tehnic al lotului României la această competiție.

Mândrie Națională!

Ne pregătim de startul primei competiții de anvergură europeană găzduită în România, Campionatul European de Juniori 2022. Întrecerea va avea loc la noul complex Olimpic din Otopeni.
 
Atena Sport Club este reprezentată de 2 sportivi la această întrecere:

Dinu Patrick
Paraschiv Eva.
 
Noi, toți cei de acasă îi vom urmări cu sufletul la gură și îi vom încuraja pe toată durata competiției.


Hai Atena, Hai România!, este mesajul Atena Sport Club Constanța.

 
În 2021, Patrick Dinu a devenit vicecampion european de juniori cu ștafeta 4x100m liber a României, la întrecerea continentală desfășurată la Roma. Din ștafeta tricoloră au mai făcut parte atunci David Popovici (care a stabilit un nou record mondial de juniori pe distanța de 100 de metri liber, cu timpul de 47.56 secunde), Mihai Gergely și Ștefan Cozma.

De asemenea, la Campionatul European de la Otopeni vor evolua și Bianca Costea, originară din Galați, legitimată la CSA Steaua Bucureşti (antrenori, soţii Câşlaru - Beatrice şi Eduard), și Andra Denisa Gorecki (și ea de la CSA Steaua), ambele eleve (în aceeași clasă) la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa (dirigintă, prof. Elena Colibășanu).

Bianca Costea a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 

După Răzvan Florea, absolvent LPS și medaliat olimpic, au urmat Iulia Dascăl (olimpică la JO Rio 2016), Bianca Costea (olimpică 2020 Tokyo), iar apoi Andra Gorecki. Aici, la LPS, au găsit locul unde să-și poată desfășura activitatea școlară și sportivă la cel mai înalt nivel. O mică parte din medaliile lor se datorează minunatului colectiv de profesori de cultură generală, care au știut cum să-i trateze ca pe niște valori naționale. Mulțumesc colectivului de cadre didactice, mult succes sportivilor!, a declarat prof. Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.    
 
Programul sportivilor români în sesiunea din această dimineață:
 
Ora 10:00 - 200 m liber feminin - Ana Maria Sibișeanu;
Ora 10:11 - 200 m liber masculin – David Popovici, Ștefan Cozma, Vlad Ștefan Mihalache, Ștefan Andrei Vasilescu;
Ora 10:33 - 400 m individual mixt feminin - Eliza-Elena Diamandescu, Delia Safcencu;
Ora10:53 - 50 m spate feminin - Alexandra Roxana Curcan, Bianca Costea, Rebecca-Aimee Diaconescu; Aissia-Claudia Prisecariu;
Ora 11:02 - 50 m spate masculin - Carol Cojocaru, Robert Andrei Badea, Vlad Ștefan Mihalache;
Ora 11:12 - 50 m bras feminin - Brigitta Vass;
Ora 11:20 - 50 m bras masculin - Darius Ștefan Coman, Emil Dăncăneț;
Ora 11:29 - 200 m fluture masculin - Cristian Lăpădat, Dragoș Ghile;
Ora 11:43 - ștafetă 4x100 m feminin – România (Bianca Costea, Rebecca-Aimme Diaconescu, Irina Preda, Anastasia Bako);
Ora 11: 57 - ștafetă 4x100 m masculin – România (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu).
 

20 de milioane de inimi vor bate timp de șase zile pentru 26 de tineri, frumoși, ambițioși și talentați sportivi români. De marți și până duminică, 26 de sportivi români vor arăta tot ceea ce au ei mai bun nu doar unei țări, ci unui continent întreg. De azi și până duminică, 26 de sportivi români vor face nu ca doar bazinul din Complexul Sportiv de Natație din Otopeni să vibreze, ci o țară întreagă! Timp de șase zile, toată România este alături de cei 26 de sportivi tricolori care ne reprezintă la Campionatul European de înot pentru juniori. 494 de sportivi din 42 de țări vor concura în România la o competiție pe care țara noastră o organizează în premieră, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

UPDATE 1:

Bianca Costea s-a calificat în finală cu ștafeta de 4X100 m liber feminin, din care mai fac parte Rebecca-Aimme Diaconescu, Irina Preda și Anastasia Bako. Fetele au obținut al cincilea timp din serii, finala fiind programată astăzi, de la ora 18.12.

Bianca s-a oprit însă în serii la 50 m spate (31.15 s).

UPDATE 2:
 
Vești bune și dinspre Patrick Dinu, care, în calitate de component al ștafetei de 4X100 m liber a României (alături de David Popovici, Alexandru Constantinescu și Ștefan Cozma), s-a calificat în finală, tricolorii realizând primul timp din serii (3:19.56 min). Finala este programată astăzi, de la ora 18.20.     
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Răzvan Florea)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii