Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicecampion mondial la culturism, în proba persoanelor cu dizabilități Gabriel Moise vrea să dea lovitura și la Europene (GALERIE FOTO)

ro

29 Apr, 2022 00:00 3168 Marime text

 
  • 2021 a fost primul sezon în care Gabriel Moise a concurat în întrecerile de culturism rezervate persoanelor cu dizabilități, iar rezultatele sale au fost de vârf.
  • În clasamentul întocmit de Federația Română de Culturism și Fitness pentru desemnarea celor mai buni sportivi din România în anul 2021, Gabriel Moise a ocupat locul 4 la seniori și locul 7 la general.
  • Campionatul European este programat în perioada 4-9 mai a.c., în Spania, la Santa Susanna, pe 9 mai fiind ziua de naștere a lui Gabriel.
 
Persoană cu dizabilități, Gabriel George Moise (28 de ani) s-a împotrivit destinului potrivnic și s-a îndreptat către sport, practicând culturismul la CS Farul Constanța. A ajuns la un nivel competițional înalt, iar anul trecut a devenit vicecampion mondial la Wheelchair Men's Bodybuilding!
 
2021 a fost primul sezon în care Gabriel Moise a concurat în întrecerile de culturism rezervate persoanelor cu dizabilități, iar rezultatele sale au fost de vârf: campion național, câștigător al Cupei Europei și vicecampion mondial. La Wheelchair Men's Bodybuilding, concurenții evoluează într-un scaun cu rotile și purtând pantaloni lungi (chiar dacă ei, în mod normal, ei nu folosesc pentru deplasare fotoliul rulant). Gabriel, de exemplu, se deplasează cu ajutorul cârjelor. Medaliat cu argint la Mondiale, sportivul de la CS Farul și-a propus să dea lovitura și la Campionatul European, programat în perioada 4-9 mai a.c., în Spania, la Santa Susanna. „Mai sunt câteva zile până la Campionatul European de culturism și fitness. Focusat, pregătit, și dornic de performanță! Totul datorită unui antrenor de nota 10 @dan.cristian1 și a celor de la @dynutrition_ro care m-au ajutat în această pregătire“, a fost mesajul lui Gabriel Moise, care este și antrenor personal, și nutriționist. Gabriel va împlini 29 de ani pe 9 mai.
 
Blestemata poliomelită
 
Povestea lui Gabriel George Moise e una impresionantă. De loc din Călărași, el s-a născut normal, numai că, povestește, pe la șapte - opt luni, a contactat poliomelită, iar, la un moment dat, la un an și opt luni, lucrurile s-au agravat, băiețelul intrând în comă. A fost transportat de urgență cu elicopterul la București, iar, când a ieșit din comă, s-a trezit paralizat de la brâu în jos. Au urmat tratamente costisitoare și sesiuni de recuperare, în țară, dar și în străinătate (Japonia, SUA), ajungându-se ca, în momentul de față, Gabriel să recupereze 70-80% dintre funcțiile piciorului stâng, dar și bazinul, pe când piciorul drept e în continuare afectat. Tânărul se deplasează cu ajutorul cârjelor.
 
Specialiștii au constatat că are potențial
 
Toate aceste probleme nu l-au împiedicat însă pe Gabriel Moise să facă sport de mare performanță, culturism, sigur, adaptat situației, adică își antrenează grupele musculare de la brâu în sus și puțin piciorul stâng, cât se poate. „Am început acest sport în liceu, pe la 14 - 15 ani. Fiind obligat la sedentarism, eram obez, aveam 80 de kilograme la acea vârstă și am decis să corectez situația. Tatăl meu fiind boxer, l-am însoțit la sala de antrenament și m-am îndrăgostit de exercițiile cu greutăți pentru dezvoltarea musculară. Culturismul! De la folosirea cârjelor, pentru deplasare, aveam forță. Am evoluat în antrenamente, specialiștii au constatat că am potențial, iar, din 2021, am ajuns să și concurez, în proba de scaun cu rotile. Am devenit campion național și am ocupat locul întâi la Cupa Europeană (la Sibiu), iar, la Santa Susana, am avut bucuria de a cuceri medalia de argint la Mondiale“, a declarat Gabriel Moise, care, pentru acest rezultat, a primit și o diplomă de merit din partea Ministerului Tineretului și Sportului. 
 
„Sunt mândru că fac parte din această familie“
 
În clasamentul întocmit de Federația Română de Culturism și Fitness pentru desemnarea celor mai buni sportive din România în anul 2021, Gabriel Moise a ocupat locul 4 la seniori și locul 7 la general. „Mulțumesc Federației Române de culturism și Fitness, sunt mândru că fac parte din această familie. Primul an în care concurez, și.... Not bad, not bad at all!“, a fost mesajul sportivului de la CS Farul.
 
Ambiția sa și-a spus din nou cuvântul
 
„George are o viață plină cu obstacole, pe care le-a depășit, rând pe rând, cu succes. La doar 2 ani a rămas paralizat din cauza unei boli infecțioase. Așa au început peste 20 de ani de calvar pentru o viață normală. Ambiția și voința de neclintit l-au ajutat să-și recapete parțial mobilitatea. Iar asta a însemnat că în liceu s-a putut apuca de sport. Și a făcut-o în stilul său caracteristic: dedicându-se trup și suflet antrenamentelor. 2021 a fost primul său an competițional sub egida FRCF, iar Gabriel a debutat senzațional, devenind campion național și câștigător al Cupei Europene. Recent, ambiția și-a spus din nou cuvântul, iar Moise George Gabriel a devenit vicecampion mondial, la categoria «Wheelchair Men's Bodybuilding Open». Îmi doresc să-l aveți pe Gabriel drept model de motivație și să nu găsiți scuze în a vă atinge obiectivele!“, a menționat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Gabriel Moise)
 
Citește și:
 
Editorial
Învingător pe scenă în scaunul cu rotile. Destinul potrivnic poate fi învins!

 
Ministerul Tineretului și Sportului
Diplomă de merit și pentru Gabriel Moise, de la CS Farul Constanța, vicecampion mondial (GALERIE FOTO)

 
CS Farul Constanța
Persoană cu dizabilități, Gabriel Moise face culturism și a devenit vicecampion mondial. „Ești un mare luptător!“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii