Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus! Curtea de Apel Constanţa face precizări importante

ro

19 Mar, 2020 15:48 2217 Marime text
Curtea de Apel Constanţa face precizări despre obţinerea de informaţii privitoare la dosarul cauzei prin autentificare în aplicaţie.

În contextul generat de răspândirea virusului COVID-19, pe portalul Curţii de Apel Constanţa, pagina de deschidere a aplicaţiei Info Dosar Electronic (https://www.curteapelconstanta.eu/), părţile, avocaţii şi alte persoane ce participă la judecată pot obţine informaţii privitoare la dosarul cauzei prin autentificare în aplicaţie.

Ca urmare a măsurilor de bioprotecţie ce au fost comunicate public, accesul fizic al persoanelor chemate la judecată la dosarul cauzei în formatul documentar fizic a fost sever restricţionat în interesul protejării sănătăţii publice.

Totuşi, autentificarea în cadrul aplicaţiei TDS permite - în limita resurselor avute la dispoziţie - vizualizarea şi descărcarea în format pdf a documentelor depuse la dosar sau emise de către instanţă, modalitate care în această situaţie excepţională asigură obligaţia de informare a părţilor.

Recomandăm ferm a se utiliza înregistrarea în aplicaţie prin completarea formularului on-line special destinat şi suplinirea prin această modalitate de informare a necesităţii de studiu al dosarului prin deplasare la sediul Curţii de Apel şi la instanţele din circumscripţia acesteia.

Vă asigurăm că, prin măsurile luate şi recomandările formulate, ne propunem să păstrăm un standard ridicat de comunicare şi informare faţă de participanţii la procesul judiciar şi celelalte instituţii, autorităţi şi organizaţii implicate, astfel încât incidenţa stării de urgenţă să producă cât mai puţine efecte negative asupra funcţionării justiţiei ca serviciu public, a transmis un comunicat de presă din partea Curții de Apel Constanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii