Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Un deputat PSD de la Constanța îi cere premierului Cîțu să rezolve problema traficului în sudul litoralului!

ro

20 Aug, 2021 00:00 3909 Marime text
  • Într-o scrisoarea deschisă trimisă de parlamentarul constănțean social democrat Lucian Lungoci premierului Florin Cîțu, deputatul îi cere șefului Guvernului să se aplece cu celeritate asupra traficul infernal înspre și dinspre sudul litoralului
  • Pe această cale, Lungoci îi solicită premierului Cîțu ca, la prima rectificare bugetară, să aloce Consiliului Județean Constanța suma de 44 milioane lei reprezentând valoarea lucrărilor, pentru reabilitarea DJ 392 spre DN 38, un drum ce trece prin localitățile 23 August, Dulcești, Pecineaga, Amzacea
  • De-a lungul acestui drum, există o porțiune de aproximativ 12 km – între Amzacea și Pecineaga – impracticabil, care necesită reparații capitale
 
 
 

 
Într-o scrisoarea deschisă trimisă de parlamentarul constănțean social democrat Lucian Lungoci premierului Florin Cîțu, deputatul îi cere șefului Guvernului să se aplece cu celeritate asupra traficul infernal înspre și dinspre sudul litoralului românesc.
 
„Sunt turiștii care au ales să nu plece în Bulgaria sau Grecia, preferând să își petreacă sejurul în stațiunile din această zonă și să-și cheltuie banii aici.
 
Ceea ce înseamnă un sprijin important pentru turism, industrie greu încercată din cauza pandemiei.
 
După cum bine știți, soluția acestei probleme este doar o rută altenativă la DN 39, drum care leagă Autostrada Soarelui de stațiunile din sudul litoralului.
 
A existat o alternativă în acest sens, „Varianta Techirghiol”, care trebuia să se desprindă din autostrada de centură a Constanței, A4. Trecea prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închidea la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.
 
Proiectul ar fi trebuit să fie inclus în PNNR, dar actualul ministru al Transporturilor nu a făcut acest lucru, anunțând o altă variant: o
autostradă până în sudul litoralului, lucrare care ar urma să fie executată prin Programul Operațional de Transport  2021 -2027.
 
Realist vorbind, lucrarea executată prin POT va fi finalizată într-un orizont optimist de timp de 5 ani.
 
Perioadă în care pe drumul spre sudul litoralului datele problemei vor fi precum cele din acest an sau, de ce să nu recunoaștem, precum cele din anii trecuți: aglomerație, circulație bară la bară, timp pierdut, nervi întinși la maximum.
 
Pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, până la finalizarea lucrării mai sus menționate există o soluție pentru a diminua traficul de pe  DN 39.
 
Concret, se poate utiliza DJ 392 spre DN 38. Un drum ce trece prin localitățile 23 August, Dulcești, Pecineaga, Amzacea. De-a lungul acestui drum, există o porțiune de aproximativ 12 km – între Amzacea și Pecineaga – impracticabil, care necesită reparații capitale.
 
Încă din 2018 Consiliul Județean Constanța, prin propria Regie de drumuri si poduri (RAJDP),  a demarat efectuarea expertizelor tehnice, întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), cadastru. Rămân de făcut proiectarea și execuția lucrărilor.
Consiliului Județean Constanța nu are banii necesari pentru a putea reabilita cei 12 kilometri de drum. 12 kilometri care pot rezolva o problemă acută a județului Constanța”, explică parlamentarul PSD de Constanța.
 
Pe această cale, Lungoci îi solicită premierului Cîțu ca, la prima rectificare bugetară, să aloce Consiliului Județean Constanța suma de 44 milioane lei reprezentând valoarea lucrărilor, așa cum reiese din DALI.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii