Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

ro

11 Jul, 2022 00:00 2795 Marime text
  • Consilier local USR, Cristiana Popescu, de profesie urbanist atrage atenție că stațiunea Mamaia este sortită degradării urbanistice constante chiar și în actuala administrație în lipsa unei viziuni clare despre calitatea turismului
  • Aceasta reamintește că alături de colegii săi din cadrul CLM a inițiat încă din luna decembrie 2021 două proiecte de hotărâri care vizează încetarea valabilității PUZ-urilor din Palazu Mare și stațiunea Mamaia
  • Deși au trecut deja 7 luni de la depunere, acestea încă nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local
 
 

 
 
Cristiana Popescu, consilier local USR, de profesie urbanist atrage atenție că stațiunea Mamaia este sortită degradării urbanistice constante chiar și în actuala administrație în lipsa unei viziuni clare despre calitatea turismului din stațiune.
 

„Am întrebat câțiva dintre proiectanții documentațiilor de urbanism derogatorii elaborate pentru Stațiunea Mamaia ce caută ei când merg în concediu și dacă pentru ei ca turisti prezintă interes ceea ce proiectează ca prestatori de servicii. Răspunsurile au fost sincere și categorice în spatele microfoanelor închise: NU . Caută resorturi turistice și hoteluri.
 
Prin urmare umplem stațiunea de blocuri de locuințe colective și aparthoteluri, dar acestea nu au căutare pentru un turism de calitate, au căutare doar pentru speculă imobiliară”, susține consilierul local USR.

 

Aceasta reamintește că alături de colegii săi din cadrul CLM a inițiat încă din luna decembrie 2021 două proiecte de hotărâri care vizează încetarea valabilității PUZ-urilor din Palazu Mare și stațiunea Mamaia în încercarea de a da o alternativa de încredere consilierilor PNL care au refuzat să voteze anterior atât anularea cât și suspendarea celor 2 documentații de urbanism.
 
„Aceste două proiecte de hotărâri încă nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local deși au trecut deja 7 luni de la depunere, timp în care consilierii PNL votează împreună cu PSD "dezvoltarea" cartierului Palazu Mare și a stațiunii Mamaia”, mai spune consiliera USR.
 
Cristiana Popescu este consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură din cadrul Consiliului Local Constanța.

PRECIZĂRI:
           
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Citește și:

ZIUA LIVE . Cristiana Popescu (USR) – „Cea mai mare problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare”

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii