Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsulă reclamați la IGPR

ro

20 Feb, 2023 00:00 1894 Marime text
  • Locuitorii din zona Peninsulară au adresat Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare
  • IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța
  • Stâlpișorii montați în orașul vechi nu respect normale legale
  • Totodată, în procesul pentru anularea noului regulament de acces în Zona Peninsulară s-a ridicat de către reclamanți și problema acestor stâlpișori, aceștia susținând în fața instanței că nu ar exista bază legală cu privire la instalarea lor
     

 
Locuitorii din zona Peninsulară au adresat Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare.
 
IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

„În plângere am atacat inclusiv faptul că stâlpișorii care închid peninsula sunt neconformi (nefiind reflectorizanți și nerespectând normativele în vigoare), faptul că acești stâlpișori îngreunează intervențiile de urgență și că sunt instalați în baza unui Regulament de acces acum anulat”, susțin petiționarii.

Stâlpișorii montați în zona peninsulară au 50 de centimetri înălțime, iar cei din restul orașului au 68 cm și nici nu respectă nici prevederea care spune că trebuie să aibă benzi reflectorizante în parte inferioară și superioară.

Vă reamintim, în toamna anului trecut, un puternic incendiu a mistuit podul Arhiepiscopiei Tomisului, accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor fiind îngreunat de existența stâlpișorilor ficși care închid străzile din zonă.
 
O perioadă, strada din spatele Arhiepiscopiei Tomisului, ce duce direct spre ieșirea din Peninsulă, prin zona Poarta 1, a rămas deschisă circulației publice, oamenii opunându-se constant intenției municipalității de a reinstala stâlpișorii.
 
Și totuși, zilele trecute, dorința, ambiția ori voința municipalității s-a impus, iar trei străzi paralele din zonă, toate cu ieșirea în Bulevardul Regina Elisabeta, sunt acum închise iar cu stâlpișorii ficși.
 
Totodată, în procesul pentru anularea noului regulament de acces în Zona Peninsulară s-a ridicat de către reclamanți și problema acestor stâlpișori, aceștia susținând în fața instanței că nu ar exista bază legală cu privire la instalarea lor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Portul Tomis cu repetiție. Candidatul Chițac le-a promis un port pescăresc. Primarul Chițac vrea le demoleze barăcile!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii