Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:11 19 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

ro

21 Mar, 2022 00:00 1516 Marime text
  • Organizatorii au transmis către Primăria Constanța notificarea privind organizarea adunării publice din 26.03.2022 care are drept scop sensibilizarea autorităților decidente pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase
  • Urmează avizarea dupa invitația la comisie
  • Organizatorii adunării publice din 26 martie sunt inițiatorii petiției lansate la începutul acestui an, intitulată „Redeschideți Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!“
  • Vă reamintim, în 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane
     

 
Primul pas a fost făcut. Organizatorii au transmis către Primăria Constanța notificarea privind organizarea adunării publice din 26.03.2022 care are drept scop sensibilizarea autorităților decidente pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.

Urmează avizarea dupa invitația la comisie, susține avocatul Emil Tatu, unul dintre organizatorii evenimentului.
 
„În ceasul al doisprezecelea, pe 26 martie la ora 12 haideți să ne vedem în fața Primăriei Municipiului Constanța pentru a cere redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.
 
Pacienții constănțeni merită să aibă un spital unde să poată beneficia de tratament de specialitate. Personalul medical specializat merită să poată lucra într-un spital dedicat.
 
Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea și a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum de COVID-19”, se arată în postarea prin care constănțenii sunt chemați să iasă în stradă pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.
 
Menționăm că organizatorii adunării publice din 26 martie sunt inițiatorii petiției lansate la începutul acestui an, intitulată „Redeschideți Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!“ și adresată Consiliului Local Constanța, Primăria Constanța, DSP Constanța, DSU Constanța, Ministerul Sănătății.

Vă reamintim, în 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane.


Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID -19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei.

Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, însă după șase luni, unitatea medicală este în continuare închisă iar pentru o 87 de angajați, detașările au fost prelungite doar până pe 7 aprilie.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mii de constănțeni cer redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Ministrul Rafila vine la Constanța - „Mi se pare ciudat că acest spital nu și-a reluat activitatea"!

Petiție pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Au semnat deja 1400 de oameni în doar două ore!

Un incendiu a închis Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, managerul închide gura angajaților. Notă internă. Nu mai au voie să vorbească cu presa (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii