Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un incendiu a închis Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, managerul închide gura angajaților. Notă internă. Nu mai au voie să vorbească cu presa (DOCUMENTE)

ro

08 Dec, 2021 00:00 5308 Marime text
  • Directorul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, doctorul Claudia Cambrea a emis o notă internă prin care interzice angajaţilor unităţii sanitare să vorbească cu presa despre managementul Spitalului
  • În motivarea acestei decizii se menționează în aceeași notă internă, vezi secțiunea „documente” că măsura vine ca urmare a faptului că în mass-media au apărut articole cu conţinut tendeţions şi care nu reflectă realitatea situaţiei Spitalului, a autorității publice locale și a managementului unităţii sanitare
  • În circulară se specifică faptul că relațiile cu presa sunt apanajul purtătorului de cuvânt iar angajații spitalului sunt avertizați că orice încălcare a conținutului notei se va constitui în abatere disciplinară
 
 
Directorul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, doctorul Claudia Cambrea a emis o notă internă prin care interzice angajaţilor unităţii sanitare să vorbească cu presa despre managementul Spitalului.
 
În motivarea acestei decizii se menționează în aceeași notă internă, vezi secțiunea „documente” că măsura vine ca urmare a faptului că în mass-media au apărut articole cu conţinut tendeţions şi care nu reflectă realitatea situaţiei Spitalului,  a autorității publice locale și a managementului unităţii sanitare.
 
În circulară se specifică faptul că relațiile cu presa sunt apanajul purtătorului de cuvânt iar angajații spitalului sunt avertizați că orice încălcare a conținutului notei interne se va constitui în abatere disciplinară.
 
 
Contactat telefonic managerul interimar al Spitalului, doctorul Claudia Cambrea, a declarat că prin nota emisă nu interzice medicilor să vorbească cu presa, dar că aceştia nu au voie să furnizeze informaţii despre managementul unităţii, având în vedere că medicii nu se află în prezent în spital.
 
Cambrea s-a arătat deranjată de faptul că în ultima perioadă s-au vehiculat o serie de informaţii neadevărate despre spital.
 
Ea a mai susţinut că toţi cei 270 de angajaţi vor fi readuşi treptat în cadrul Spitalului, în funcţie de finalizarea lucrărilor de reabilitare a unităţii sanitare, fără a se avansa un termen în acest sens.
 
Nimic despre redeschiderea spitalului
 
Au trecut deja 2 luni de la incendiul care a mistuit secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase și care a curmat viața a șapte femei internate în acel moment.
 
După evacuarea pacienților spitalul a fost închis și așa a rămas până în zilele noastre.
 
De-a lungul celor 8 săptămâni, o serie de angajați ai spitalului, detașați în alte unități medicale au ridicat public câteva tema importante, cum ar fi cea a pierderii acreditării, dacă spitalul nu se redeschide și dacă nu respect structura pentru care și-a primit avizul de funcționare.
 
Da, nici un oficial nu vorbește nici astăzi despre faptul că SCBI Cța se află la riscul ca în 6 luni de la incendiu, să-și piardă avizul ANMCS.
 
În cadrul unui interviu acordat presei locale, primarul Chițac a spus că vrea să redeschidă parțial Spitalul de Boli Infecțioase pe 15 decembrie.
 
După redeschidere acesta nu va mai avea decât 50 de paturi pentru pacienții Covid, 30 pentru HIV-SIDA cronici (n.r.medicii îl contrazic pe primar și susțin că nu va fi așa) și 10 paturi pentru spitalizare de zi.
 
Cine a decis că e bine așa, nu se știe!
 
Deloc lipsită de importanță este o altă declarației a primarului ca a afirmat că pentru ca DSP și ISU să avizeze deschiderea parțială a spitalului, numărul paturilor au fost înjumătățite.
 
Este vorba despre  ordinul nr. 1096/2016 din 30 septembrie 2016 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 914/2006  pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.
 
În traducere un salon cu 4 paturi rămâne cu 2 iar o rezervă cu 2 paturi va rămâne cu unul singur, etc.
 
Asta în condițiile în care varianta Omicron a Coronavirusului bate la ușă.
 
O extensie a Spitalului de Boli Infecțioase va fi Spitalul modular pe care municipalitatea vrea să-l amplaseze în curtea unității medicale.
 
Chițac a mai spus în același interviu că acesta va avea o capacitatea de 100 de paturi, din care doar 42 pe structură de zi și 10 paturi vor fi destinate ATI.
 
Și tot Chițac afirmă că după ce spitalul modular va fi functional, cele 50 de paturi pentru Covid vor fi mutate din SCBI în modular.
 
Cu alte cuvinte modularul nu va acoperi deficitul de paturi pierdute din clădirea principală și nu se știe la  această oră când va fi instalat.
 
Despre aceste aspecte nu se precizează nimic în nota internă adresată angajaților SCBI, pentru că aceștia asta doreau:  explicații și detalii legate de locul lor de muncă și nu o botniță nemeritată după ce timp de aproape 2 ani de zile au salvat mii de vieți.
 
 
Sindicatul Sanitas va verifica dacă decizia managerului SCBI este corectă!
 
O parte dintre angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au părăsit Sindicatul Solidaritatea, condus de Mihaela Ianoș, unde nu se simțeau reprezentați și s-au înscris în Sanitas, condus pe plan local de Nicolae Manea.
 
Președintele Sanitas a precizat că a luat act de nota internă emisă de dr. Claudia Cambrea și o va analiza împreună cu avocații sindicatului, pentru că trebuie cercetat dacă se impunea un astfel de demers. Ulterior, Manea va discuta și cu conducerea SCBI despre situația tensionată în plus de apariția acestei note interne.
 
Vom reveni.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Decizie șoc! Spitalul de Boli Infecțioase se redeschide parțial în decembrie dar va avea doar 50 de paturi pentru tratarea bolnavilor de Covid
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii